Аграрний тиждень. Україна
» » Ринок живця: крок на місці
» » Ринок живця: крок на місці

    Ринок живця: крок на місці


    Друга половина січня для ринку живця відзначилася відносною стабілізацією. Так, досить напружені п’ятничні торги для більшості виробників завершились успішно, адже закупівельну ціну вдалося втримати на рівні попереднього тижня. Деякі все ж мали поступитися під впливом посиленого тиску від закупівельників. Проте, різниця планових цін 3-го тижня та попереднього не перевищувала 0,75 грн/кг. Як наслідок, очікувана середня цінова позначка незначно поступається її рівню минулого тижня та озвучується на рівні 30,3 грн/кг.
    У ході торгів основним та практично єдиним аргументом для пониження цін є відчутне послаблення попиту. Водночас виробники із Західних областей відчувають менший тиск з боку м’ясопереробників, конкуренція між якими за товарне поголів’я, дозволяє ціні зберігати відносну сталість.

    Що у роздрібі?
    З пониженням закупівельних цін на живець свиней намітилася відповідна динаміка роздрібних цін на свинину. Так, найбільш відчутного пониження зазнала ціна свинячої корейки, яка подешевшала на 9,5 грн/кг, порівняно зі значеннями цінників напередодні Нового року. Лопаткову частину в кінці другого тижня січня можна було придбати в середньому по 73,3 грн/кг, що на 6 грн/кг дешевше ніж в кінці грудня. За цей же період свиняча грудинка подешевшала на 5,6 грн/кг, при цьому за другий тиждень року на 4,4 грн/кг. Тазостегнова частина також відчула аналогічне здешевлення та більш помітне пониження ціни на початку другої декади місяця, тож у другій половині січня кілограм цієї частини в середньому коштував 76,1 грн. Свиняче стегно тепер коштує 72,1 грн/кг проти майже 76 грн/кг у кінці грудня, а ціна свинячих стейків понизилася до рівня, що спостерігався на початку зими — 88,3 грн/кг. Здешевлення цін свинячого ошийка та фаршу обмежилося 2,4% та 2,8% відповідно, тож їх ціна на полицях супермаркетів у кінці другого тижня січня зупинилася на позначках 93,9 грн/кг та 58,7 грн/кг.

    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Ринок живця: очікувана стабілізація
  • Ринок живця: рухаємося в позитивному тренді
  • Ціна на живець свиней стрімко падає
  • Живець свиней в Україні подешевшав на 3%
  • Ринок живця: стабілізація триває

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ринок живця: крок на місці


Друга половина січня для ринку живця відзначилася відносною стабілізацією. Так, досить напружені п’ятничні торги для більшості виробників завершились успішно, адже закупівельну ціну вдалося втримати на рівні попереднього тижня. Деякі все ж мали поступитися під впливом посиленого тиску від закупівельників. Проте, різниця планових цін 3-го тижня та попереднього не перевищувала 0,75 грн/кг. Як наслідок, очікувана середня цінова позначка незначно поступається її рівню минулого тижня та озвучується на рівні 30,3 грн/кг.
У ході торгів основним та практично єдиним аргументом для пониження цін є відчутне послаблення попиту. Водночас виробники із Західних областей відчувають менший тиск з боку м’ясопереробників, конкуренція між якими за товарне поголів’я, дозволяє ціні зберігати відносну сталість.

Що у роздрібі?
З пониженням закупівельних цін на живець свиней намітилася відповідна динаміка роздрібних цін на свинину. Так, найбільш відчутного пониження зазнала ціна свинячої корейки, яка подешевшала на 9,5 грн/кг, порівняно зі значеннями цінників напередодні Нового року. Лопаткову частину в кінці другого тижня січня можна було придбати в середньому по 73,3 грн/кг, що на 6 грн/кг дешевше ніж в кінці грудня. За цей же період свиняча грудинка подешевшала на 5,6 грн/кг, при цьому за другий тиждень року на 4,4 грн/кг. Тазостегнова частина також відчула аналогічне здешевлення та більш помітне пониження ціни на початку другої декади місяця, тож у другій половині січня кілограм цієї частини в середньому коштував 76,1 грн. Свиняче стегно тепер коштує 72,1 грн/кг проти майже 76 грн/кг у кінці грудня, а ціна свинячих стейків понизилася до рівня, що спостерігався на початку зими — 88,3 грн/кг. Здешевлення цін свинячого ошийка та фаршу обмежилося 2,4% та 2,8% відповідно, тож їх ціна на полицях супермаркетів у кінці другого тижня січня зупинилася на позначках 93,9 грн/кг та 58,7 грн/кг.

Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Ринок живця: очікувана стабілізація
  • Ринок живця: рухаємося в позитивному тренді
  • Ціна на живець свиней стрімко падає
  • Живець свиней в Україні подешевшав на 3%
  • Ринок живця: стабілізація триває

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.