Аграрний тиждень. Україна
» » Ринок живця: очікувана стабілізація
» » Ринок живця: очікувана стабілізація

    Ринок живця: очікувана стабілізація


    Цього тижня приріст на ринку живця вповільнив темпи, а котирування в більшій мірі зберегли рівень попереднього. Зокрема, середньоринкова позначка у першій половині грудня трималася на рівні 33,4-33,5 грн/кг. Проте, оператори ринку мають неоднозначні оцінки стосовно того, чи втримається така ціна надалі.

    Так, представники м’ясопереробної галузі налаштовані на якщо не на спад, то хоча б на стабілізацію. Упродовж 50-го тижня більшість закупівельників не змінювали цін. У другій половині місяця вони сподіваються на здешевлення заготівлі, оскільки відзначили «просідання» продажів. Крім цього, переробники відзначають, що пропозиція живця дещо переважає попит. З одного боку, активізувалися дрібні відгодівельники, які формують свої партії під сезонні піки. Чисельність таких цьогоріч менша, проте за відсутності жвавого експорту свинини, надлишкові обсяги можуть значно дестабілізувати цінову ситуацію. З іншого, — деякі переробники суттєво зменшили закупівлю живця, оскільки працюють на запасах сировини.
     


    Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії (2012-2016 рр.)

    Джерело: Аналітичний відділ АСУ

    Ситуація в рітейлі

    Роздрібні ціни на свинину продовжують зростати. Однак, протягом 50-го тижня здороження було помірнішим. Зокрема, за результатами попереднього ціни на окремі частини піднялися від 2% до 8,5%, порівняно з першими днями грудня. Так, середня ціна свинячої вирізки та стейків зросли на 5 грн/кг, а тазостегнова частина подорожчала більш ніж на 6 грн/кг, перетнувши позначку 80 грн/кг. Свиняче стегно подорожчало на 2,4 грн/кг. У другій декаді місяця ціни на свинячі м’ясні частини піднялися не так сильно. Так, корейка, стегно і лопатка подорожчали в середньому на 1,3 грн/кг, тазостегнова частина — на 1,6 грн/кг, а здороження вирізки та грудинки було меншим за півгривні на кілограмі.

    Зміна середніх роздрібних цін на окремі свинячі частини станом на 16.12.2016 р. порівняно з 09.12.2016 р.
     
    Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними роздрібних мереж





    Схожі новини
  • Ринок живця: рухаємося в позитивному тренді
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»
  • Ринок живця: ціни продовжать висхідний рух
  • Живець свиней в Україні подешевшав на 3%
  • Ринок живця: стабілізація триває

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Ринок живця: очікувана стабілізація


Цього тижня приріст на ринку живця вповільнив темпи, а котирування в більшій мірі зберегли рівень попереднього. Зокрема, середньоринкова позначка у першій половині грудня трималася на рівні 33,4-33,5 грн/кг. Проте, оператори ринку мають неоднозначні оцінки стосовно того, чи втримається така ціна надалі.

Так, представники м’ясопереробної галузі налаштовані на якщо не на спад, то хоча б на стабілізацію. Упродовж 50-го тижня більшість закупівельників не змінювали цін. У другій половині місяця вони сподіваються на здешевлення заготівлі, оскільки відзначили «просідання» продажів. Крім цього, переробники відзначають, що пропозиція живця дещо переважає попит. З одного боку, активізувалися дрібні відгодівельники, які формують свої партії під сезонні піки. Чисельність таких цьогоріч менша, проте за відсутності жвавого експорту свинини, надлишкові обсяги можуть значно дестабілізувати цінову ситуацію. З іншого, — деякі переробники суттєво зменшили закупівлю живця, оскільки працюють на запасах сировини.
 


Динаміка закупівельних цін на живець свиней І-ї категорії (2012-2016 рр.)

Джерело: Аналітичний відділ АСУ

Ситуація в рітейлі

Роздрібні ціни на свинину продовжують зростати. Однак, протягом 50-го тижня здороження було помірнішим. Зокрема, за результатами попереднього ціни на окремі частини піднялися від 2% до 8,5%, порівняно з першими днями грудня. Так, середня ціна свинячої вирізки та стейків зросли на 5 грн/кг, а тазостегнова частина подорожчала більш ніж на 6 грн/кг, перетнувши позначку 80 грн/кг. Свиняче стегно подорожчало на 2,4 грн/кг. У другій декаді місяця ціни на свинячі м’ясні частини піднялися не так сильно. Так, корейка, стегно і лопатка подорожчали в середньому на 1,3 грн/кг, тазостегнова частина — на 1,6 грн/кг, а здороження вирізки та грудинки було меншим за півгривні на кілограмі.

Зміна середніх роздрібних цін на окремі свинячі частини станом на 16.12.2016 р. порівняно з 09.12.2016 р.
 
Джерело: Аналітичний відділ АСУ за даними роздрібних мереж





Схожі новини
  • Ринок живця: рухаємося в позитивному тренді
  • Ринок живця: ціни «на позитиві»
  • Ринок живця: ціни продовжать висхідний рух
  • Живець свиней в Україні подешевшав на 3%
  • Ринок живця: стабілізація триває

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.