Аграрний тиждень. Україна
» » Держрезерв запевняє, що соціальні сорти хліба не подорожчають
» » Держрезерв запевняє, що соціальні сорти хліба не подорожчають

Держрезерв запевняє, що соціальні сорти хліба не подорожчають


Державне агентство резерву України робить все можливе, щоб зняти ажіотажний попит на борошно і щоб хліб соціальних сортів не подорожчав. Про це заявив Глава Держрезерву Олексій Лелюк, повідомляє офіційний урядовий портал.

Глава Держрезерву поінформував, що з 16 березня 2011 року стартує перший етап державної програми переробки зерна Держрезерву на борошно на підприємствах системи держрезерву.

"На даний момент обрано три підприємства: Куліндорівський КХП, Дунаєвецький КХП та Охтирський КХП, за географічним принципом, щоб були охоплені Центр, Південь і Схід України", - пояснив він.

Лелюк підкреслив, що борошно вищого ґатунку, виготовлене на підприємствах системи держрезерву, буде коштувати 2.600 гривень за тонну, тоді як комерційна ціна такого борошна - 3.300-3.500 гривень. Вартість житнього борошна, виготовленого на підприємствах системи держрезерву - 2.000 гривень.

"На першому етапі програми борошно буде надходити тільки на хлібопекарні і тільки для виготовлення соціальних сортів хліба", - зауважив Глава Державного агентства резерву.

За його словами, договори вже уклали близько 40 хлібопекарських підприємств з різних регіонів України.

"Ціна на соціальний хліб буде реальною і прийнятною для споживача", - вважає керівник Державного агентства резерву України.

Укрбізнес





Схожі новини
  • Мінімуми зернових запасів держрезерву практично відновлені – Лелюк
  • Держрезерв: Дефіциту борошна не буде, хліб не подорожчає
  • Держрезерв продовжить переробку зерна в борошно для соціального хліба
  • Соціальний хліб із держрезервного борошна пектимуть на у центрі, на півдні та сході України
  • Три підприємства Держкомрезерву вироблятимуть борошно для соціальних сортів хліба та хлібобулочних виробів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.