Відсьогодні, 16 березня, стартує перший етап державної програми переробки зерна Держрезерву на борошно на підприємствах системи держрезерву. Про це в інтерв'ю «5 каналу» повідомив голова Державного агентства резерву Олексій Лелюк.
«На даний момент обрано три підприємства: Куліндорівський КХП, Дунаєвецький КХП та Охтирський КХП, за географічним принципом, щоб були охоплені центр, південь і схід України», - пояснив він.
Лелюк підкреслив, що борошно вищого гатунку, виготовлене на підприємствах системи держрезерву, буде коштувати 2600 гривень за тонну, тоді як комерційна ціна такого борошна -3300-3500 гривень.
Вартість житнього борошна, виготовленого на підприємствах системи держрезерву, становитиме 2000 гривень за тонну.
«На першому етапі програми борошно буде надходити тільки на хлібопекарні і тільки для виготовлення соціальних сортів хліба», - зазначив голова Держрезерву.
За його словами, договори з Держрезервом вже уклали близько 40 хлібопекарських підприємств з різних регіонів України. «Ціна на соціальний хліб буде реальною і підйомною для споживача», - вважає Лелюк.
Ведомости