Аграрний тиждень. Україна
» » Закон про органічне виробництво підтримав профільний комітет
» » Закон про органічне виробництво підтримав профільний комітет

Закон про органічне виробництво підтримав профільний комітет


Парламентський комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендував Верховній Раді підтримати у першому читанні законопроект «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» № 5448 від 24.11.2016.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, інформує прес-служба Мінагрополітики.

Згаданий закон сприятиме підвищенню конкурентоспроможності вітчизняної органічної продукції, прозорості ринку, а також розширенню зовнішніх ринків її збуту, зазначила Ольга Трофімцева. Крім цього, разом із відповідними підзаконними актами він гарантуватиме якість продукції, маркованої як органічна, не тільки українським споживачам, але й іноземним.

«Прийняття цього закону матиме позитивний вплив на захист операторів органічного ринку від недобросовісної конкуренції і на формування зрозумілих та чітких правил гри для всіх акторів органічного ринку», ‒ резюмувала заступник міністра.





Схожі новини
  • Тарифні квоти на імпорт країнами ЄС українського меду на 2017 рік вже вичерпані
  • Урядовий комітет розгляне закон про органічну продукцію
  • Мінагрополітики збирається впорядкувати органічне маркування продуктів
  • ПОЄДНАННЯ НАУКИ, ОСВІТИ, ПРАКТИЧНОГО ВИРОБНИЦТВА І СПРАВЕДЛИВОГО ПРОДАЖУ ЯКІСНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
  • Держава економічно стимулюватиме виробництво органічної продукції

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.