Українські виробники риби і морепродуктів в минулому році змогли збільшити експорт на 39%. За жодною з позицій не відбулось скорочення експорту.
Про це згідно з даними міжнародного фінансового клубу «Банкір АГРО» пише LandLord.
Так, найбільше в загальній цифрі експорту рибного філе та іншого м'яса ―38%. Другу позицію на ринку займають рибні консерви та ікра ― 21%. Майже стільки ж експортується ракоподібних, в тому числі креветок ― 20%. Понад 7% відповідно припадає на експорт свіжої риби, а також солоної, копченої та сушеної в одному сегменті. Мороженої риби і молюсків експортується по 3%.
Крім того, за даними Асоціації «Українських імпортерів риби і морепродуктів», відносна курсова стабільність гривні в 2016 році, а також скасування додаткового 10% імпортного збору, який діяв у 2015 році, дозволили українському покупцеві вжити більше корисної риби і морепродуктів.
У п'ятірці найбільш споживаної українцями риби ― оселедець, хек, скумбрія, салака або мойва, лосось. Однак споживання риби і морепродуктів вітчизняними споживачами все ще залишається на низькому рівні і далеко від рекомендованих норм.
Разом з тим, всього 20% риби на українському ринку ― вітчизняного виробництва, 80% ― імпортується.
//agravery.com/uk/posts/show/ukrainski-virobniki-ribi-i-moreproduktiv-zbilsili-eksport-na-39