Учені з Технічного університету Дрездена (Німеччина) представили тест, за допомогою якого можна визначити походження молока, пише Milkua.info.
Молоко від корів, яких утримують у природних умовах, відрізняється від того, що дають тварини, які харчуються комбікормом. Зокрема, мова йде про продукти глікірування. Саме вони стали маркером в тесті на визначення походження молока.
Продукти глікірування утворюються в реакції цукру з білками при термічній обробці комбікормів. Корови на екологічному утриманні отримують переважно їжу, яка не підлягає підігріву: трава, силос та ін. Тому продуктів глікірування в їх молоці набагато менше.
Запатентований метод вчених з Дрездена буде представлений ними 31 березня на конференції регіонального відділення Товариства з хімії продуктів харчування в Халле.
//www.dairynews.com.ua/news/test-v-d-n-metskikh-uchenikh-dozvolit-d-znatisya-ch.html