Аграрний тиждень. Україна
» » Яких продуктів українці стали їсти менше
» » Яких продуктів українці стали їсти менше

    Яких продуктів українці стали їсти менше


    а 1 півріччя 2015 року ціни на продукти харчування зросли в середньому на 46% відносно аналогічного періоду попереднього року, тоді як середня заробітна плата підвищилася лише на 15%. Зростання вартості житлово-комунальних послуг та інших видатків зумовило скорочення витрат населення на продукти харчування.
    Розрив між зростанням цін та рівнем оплати праці сприяє тому, що українці стали менше споживати порівняно дорогих товарів, наприклад, риби та рибних продуктів (на 24%), плодів, ягід та винограду (на 7%), м’ясних продуктів (на 3%) та цукру (на 2%). Населення переорієнтувалося на продукцію, вироблену на власних присадибних ділянках, або ж таку, яка є найдоступнішою в ціновому аспекті.
    «Порівнюючи рекомендації Міністерства охорони здоров‘я України (МОЗ) щодо відповідності обґрунтованих і фактичних норм споживання основних продуктів харчування на душу населення, можна відмітити значне відхилення від норми риби та рибних продуктів – менше на 45%, плодів, ягід та винограду – на 42%, молока та молочних продуктів – на 41%, м‘ясних продуктів – на 35%, а також цукру – на 4%, - розповів Ігор Остапчук, керівник експертної групи Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
    За оцінками експерта, до кінця поточного року ця тенденція лише посилиться. В розрізі основних продуктів харчування, в першу чергу, варто очікувати зменшення споживання риби (збільшення ціни на 69% у 1 півріччі 2015 року), фруктів (+95%), яєць (+73%), хлібних продуктів (+66%) та м‘яса (+35%).

    Асоціація
    Український клуб аграрного бізнесу





    Схожі новини
  • УКАБ: українці викинуть на сміття до 10% продуктів новорічного столу
  • Мінагрополітики сприятиме реалізації програми стимулювання споживання молока та молочних продуктів
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%
  • В Одеській області знижуються ціни на продукти харчування
  • Україна імпортує 80% риби – експерт

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Фотозвіти
Новини техніки
Рослинництво
Тваринництво
Відео

Яких продуктів українці стали їсти менше


а 1 півріччя 2015 року ціни на продукти харчування зросли в середньому на 46% відносно аналогічного періоду попереднього року, тоді як середня заробітна плата підвищилася лише на 15%. Зростання вартості житлово-комунальних послуг та інших видатків зумовило скорочення витрат населення на продукти харчування.
Розрив між зростанням цін та рівнем оплати праці сприяє тому, що українці стали менше споживати порівняно дорогих товарів, наприклад, риби та рибних продуктів (на 24%), плодів, ягід та винограду (на 7%), м’ясних продуктів (на 3%) та цукру (на 2%). Населення переорієнтувалося на продукцію, вироблену на власних присадибних ділянках, або ж таку, яка є найдоступнішою в ціновому аспекті.
«Порівнюючи рекомендації Міністерства охорони здоров‘я України (МОЗ) щодо відповідності обґрунтованих і фактичних норм споживання основних продуктів харчування на душу населення, можна відмітити значне відхилення від норми риби та рибних продуктів – менше на 45%, плодів, ягід та винограду – на 42%, молока та молочних продуктів – на 41%, м‘ясних продуктів – на 35%, а також цукру – на 4%, - розповів Ігор Остапчук, керівник експертної групи Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
За оцінками експерта, до кінця поточного року ця тенденція лише посилиться. В розрізі основних продуктів харчування, в першу чергу, варто очікувати зменшення споживання риби (збільшення ціни на 69% у 1 півріччі 2015 року), фруктів (+95%), яєць (+73%), хлібних продуктів (+66%) та м‘яса (+35%).

Асоціація
Український клуб аграрного бізнесу





Схожі новини
  • УКАБ: українці викинуть на сміття до 10% продуктів новорічного столу
  • Мінагрополітики сприятиме реалізації програми стимулювання споживання молока та молочних продуктів
  • Виробництво продукції дитячого харчування збільшилося на 17%
  • В Одеській області знижуються ціни на продукти харчування
  • Україна імпортує 80% риби – експерт

  • Додати комментар
    Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.