Аграрний тиждень. Україна
» » Експорт аграрної продукції до Китаю зріс у 12 разів
» » Експорт аграрної продукції до Китаю зріс у 12 разів

    Експорт аграрної продукції до Китаю зріс у 12 разів


    Українські підприємства в 2016 році експортували до Китаю сільськогосподарської продукції на 1,02 млрд дол., що в 12 разів перевищує показник 2012 року (85,7 млн дол.), повідомила прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».
     
    «Протягом останніх п'яти років експорт до Китаю української аграрної продукції зріс у 12 разів – із 85,7 млн дол. у 2012 році до 1,024 млрд дол. у 2016 році, а його частка в структурі аграрного експорту зросла з 0,5% до 6,7%», - йдеться в повідомленні. Згідно з повідомленням, найактивніше до Китаю поставляли українську соняшникову олію (24% у структурі українського аграрного експорту), пшеницю (18%), кукурудзу (17%) і соєві боби (6%).
     
    Водночас прес-служба зазначила, що найбільш перспективним продуктом для експорту до Китаю є яловичина. У зв'язку з активним зростанням доходів населення країни за останні п'ять років китайці значно збільшили споживання м'ясних і молочних продуктів і, як наслідок, їх імпорт. Зазначається, що в 2016 році порівняно з 2012 роком споживання населенням Китаю молока зросло на 11,5%, м'яса – на 15,1%.
    Минулого року загальний обсяг споживання яловичини в Китаї становив 7,7 млн тонн при внутрішньому виробництві 6,9 млн тонн. Основними постачальниками м'яса до Китаю є Бразилія (30%), Уругвай (27%) і Австралія (19%). Однак у зв'язку з недавнім скандалом через реалізацію неякісної яловичини та курятини з Бразилії очікується скорочення поставок із цієї країни, що відкриває для України перспективи експорту цієї продукції. За даними УКАБ, наразі основними споживачами української яловичини є Білорусь, Казахстан і Азербайджан, однак якість цієї продукції дозволяє претендувати на ринки інших країн.
    https://economics.unian.ua/agro/1866021-eksport-ukrajinskoji-agrarnoji-produktsiji-do-kitayu-za-ostanni-5-rokiv-zris-u-12-raziv.html





    Схожі новини
  • Чого очікувати від ЗВТ з Китаєм
  • Олія рятує український експорт
  • Україна наростила експорт зерна до Китаю майже у 8 разів
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%
  • Україна може подвоїти експорт кукурудзи до країн Далекого Сходу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Експорт аграрної продукції до Китаю зріс у 12 разів


Українські підприємства в 2016 році експортували до Китаю сільськогосподарської продукції на 1,02 млрд дол., що в 12 разів перевищує показник 2012 року (85,7 млн дол.), повідомила прес-служба асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».
 
«Протягом останніх п'яти років експорт до Китаю української аграрної продукції зріс у 12 разів – із 85,7 млн дол. у 2012 році до 1,024 млрд дол. у 2016 році, а його частка в структурі аграрного експорту зросла з 0,5% до 6,7%», - йдеться в повідомленні. Згідно з повідомленням, найактивніше до Китаю поставляли українську соняшникову олію (24% у структурі українського аграрного експорту), пшеницю (18%), кукурудзу (17%) і соєві боби (6%).
 
Водночас прес-служба зазначила, що найбільш перспективним продуктом для експорту до Китаю є яловичина. У зв'язку з активним зростанням доходів населення країни за останні п'ять років китайці значно збільшили споживання м'ясних і молочних продуктів і, як наслідок, їх імпорт. Зазначається, що в 2016 році порівняно з 2012 роком споживання населенням Китаю молока зросло на 11,5%, м'яса – на 15,1%.
Минулого року загальний обсяг споживання яловичини в Китаї становив 7,7 млн тонн при внутрішньому виробництві 6,9 млн тонн. Основними постачальниками м'яса до Китаю є Бразилія (30%), Уругвай (27%) і Австралія (19%). Однак у зв'язку з недавнім скандалом через реалізацію неякісної яловичини та курятини з Бразилії очікується скорочення поставок із цієї країни, що відкриває для України перспективи експорту цієї продукції. За даними УКАБ, наразі основними споживачами української яловичини є Білорусь, Казахстан і Азербайджан, однак якість цієї продукції дозволяє претендувати на ринки інших країн.
https://economics.unian.ua/agro/1866021-eksport-ukrajinskoji-agrarnoji-produktsiji-do-kitayu-za-ostanni-5-rokiv-zris-u-12-raziv.html





Схожі новини
  • Чого очікувати від ЗВТ з Китаєм
  • Олія рятує український експорт
  • Україна наростила експорт зерна до Китаю майже у 8 разів
  • Експорт м’яса птиці в минулому році зріс на 80%
  • Україна може подвоїти експорт кукурудзи до країн Далекого Сходу

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.