Аграрний тиждень. Україна
» » Виробники переорієнтуються на експорт горіхів та ягід
» » Виробники переорієнтуються на експорт горіхів та ягід

    Виробники переорієнтуються на експорт горіхів та ягід


    Вирощування та переробка нішевих культур є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час свого виступу на конференції «Нішеві культури».

    «Нішеві культури, до яких ми відносимо, наприклад, органіку, сорго, прянощі, горіхи та ягоди, або свіжу зелень чи часник, мають на сьогодні свої переваги з точки зору їх виробництва. Перевага полягає в тому, що в цих нішах поки що відносно невелика конкуренція. Часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності», - наголосила Ольга Трофімцева.

    За її словами, саме зараз українським малим виробникам необхідно сфокусуватись на цікавих та нових нішах виробництва, тому що це надасть значні стартові переваги, щоб стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.

    Виробники нішевої продукції мають вже сьогодні реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні задля реалізації своєї продукції. А це, в свою чергу, може стати великим шансом виходу і на європейські ринки за сприяння цих мереж. Але я знову і знову хотіла б наголосити, що ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватись, вчитись, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці», - зауважила заступник Міністра.

    Ольга Трофімцева розповіла, що серед пріоритетів Мінагрополітики є диверсифікація українського аграрного експорту. Також міністерство все більше переорієнтовує інструменти державної підтримки на малого та середнього виробника.

    Нішеві культури, на моє особисте переконання, є сьогодні цікавим, перспективним, прибутковим напрямком розвитку агробізнесу якраз в сегменті малих та середніх компаній. Ми, з боку міністерства, в тісній співпраці з профільними асоціаціями, будемо надавати всебічну підтримку – від інформаційної до організаційної та іншої для успішної роботи наших виробників та експортерів як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках», - резюмувала заступник міністра.
    https://agropolit.com/news/4251-dribni-virobniki-pereoriyentuyutsya-na-eksport-gorihiv-ta-yagid





    Схожі новини
  • Закон про органічне виробництво підтримав профільний комітет
  • Україна лідирує в експорті волоського горіху
  • Литва дасть гроші на український аграрний сектор
  • Кенія хоче українську сільгосптехніку
  • Індія - основний ринок збуту української олії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Виробники переорієнтуються на експорт горіхів та ягід


Вирощування та переробка нішевих культур є цікавим напрямком диверсифікації виробництва та експорту як для малих фермерів, так і для великих компаній. Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час свого виступу на конференції «Нішеві культури».

«Нішеві культури, до яких ми відносимо, наприклад, органіку, сорго, прянощі, горіхи та ягоди, або свіжу зелень чи часник, мають на сьогодні свої переваги з точки зору їх виробництва. Перевага полягає в тому, що в цих нішах поки що відносно невелика конкуренція. Часто такі культури не вимагають значних інвестицій в організацію виробництва, але при цьому забезпечують високий рівень рентабельності», - наголосила Ольга Трофімцева.

За її словами, саме зараз українським малим виробникам необхідно сфокусуватись на цікавих та нових нішах виробництва, тому що це надасть значні стартові переваги, щоб стати серйозним гравцем на високомаржинальних ринках в недалекому майбутньому.

Виробники нішевої продукції мають вже сьогодні реальні можливості співпраці з великими мережами супермаркетів в Україні задля реалізації своєї продукції. А це, в свою чергу, може стати великим шансом виходу і на європейські ринки за сприяння цих мереж. Але я знову і знову хотіла б наголосити, що ключовим фактором є бажання самого виробника змінюватись, вчитись, впроваджувати відповідні стандарти якості та товарного вигляду продукції, починаючи з простих речей, таких як впровадження системи HACCP на виробництві та в переробці», - зауважила заступник Міністра.

Ольга Трофімцева розповіла, що серед пріоритетів Мінагрополітики є диверсифікація українського аграрного експорту. Також міністерство все більше переорієнтовує інструменти державної підтримки на малого та середнього виробника.

Нішеві культури, на моє особисте переконання, є сьогодні цікавим, перспективним, прибутковим напрямком розвитку агробізнесу якраз в сегменті малих та середніх компаній. Ми, з боку міністерства, в тісній співпраці з профільними асоціаціями, будемо надавати всебічну підтримку – від інформаційної до організаційної та іншої для успішної роботи наших виробників та експортерів як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках», - резюмувала заступник міністра.
https://agropolit.com/news/4251-dribni-virobniki-pereoriyentuyutsya-na-eksport-gorihiv-ta-yagid





Схожі новини
  • Закон про органічне виробництво підтримав профільний комітет
  • Україна лідирує в експорті волоського горіху
  • Литва дасть гроші на український аграрний сектор
  • Кенія хоче українську сільгосптехніку
  • Індія - основний ринок збуту української олії

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.