Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Селекція молочного стада та підвищення ефективності господарств
АТУ»Новини»Селекція молочного стада та підвищення ефективності господарств

    Селекція молочного стада та підвищення ефективності господарств


    20 квітня в с. .Пустоварівка, Сквирського району, Київської області відбувся семінар «Селекція у тваринництві як запорука продуктивності молочного стада», на базі господарства «Агрофірма Колос». Головною метою проведення заходу стало об’єднання виробників регіонального молочного ринку та обмін практичним досвідом серед учасників.

    Розпочав семінар Андрій Папченко, зоотехнік-селекціонер ТОВ «Генус Україна» - офіційного представника компанії ABS Global в Україні. Детально розглянули систему генетичного менеджменту на прикладі ТОВ «Агрофірма «Колос». Однак для отримання кращих показників продуктивності молочного стада господарствам необхідно використовувати комплексний підхід.

    Продовженням розкриття теми стала доповідь фахівця з ВРХ ГК «АгроВет Атлантик» Анатолія Куби, який розповів про «Якість фуражних кормів, як ключ до досягнення генетичного потенціалу в молочному скотарстві». У своєму виступі він звернув увагу, що одним із найважливіших періодів вирощування телят є перші 8 тижнів. Годiвля телят після народження програмує метаболізм на подальшу життєдіяльність. Формуючи раціон

    молодняку, фермер закладає основу для метаболічного програмування тварини. Звідси витікає 

    важливість підбору збалансованого раціону та розвиток рубця в цей період. При цьому однією із основних фізіологічних змін в процесі розвитку рубця є розвиток папіл. За результатами якісних показників розвитку папіл, зокрема кількості папіл на 1 см, їх середньої довжини та ширини, характеризується площа всмоктуючої поверхні 1 см рубця. Збільшують площу рубця для абсорбції та утилізації кінцевих продуктів мікробіологічного перетравлення (ЛЖК).

    Збалансована годівля – є однією з основ майбутньої продуктивності, яка закладається в ранньому віці, і є запорукою для отримання максимального результату від генетичного потенціалу тварини.

     



     








    Схожі новини
  • Про семінар "Селекція, оцінка тварин за типом, управління процесами в молочному та м’ясному скотарстві”
  • Поради щодо розкриття потенціалу молодняка
  • Сучасна стратегія вирощування молочних тварин
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції мають міжнародну акредитацію та працюють у штатному режимі

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Селекція молочного стада та підвищення ефективності господарств

26 квітень, Розділ Новини, переглядів 3 105

20 квітня в с. .Пустоварівка, Сквирського району, Київської області відбувся семінар «Селекція у тваринництві як запорука продуктивності молочного стада», на базі господарства «Агрофірма Колос». Головною метою проведення заходу стало об’єднання виробників регіонального молочного ринку та обмін практичним досвідом серед учасників.

Розпочав семінар Андрій Папченко, зоотехнік-селекціонер ТОВ «Генус Україна» - офіційного представника компанії ABS Global в Україні. Детально розглянули систему генетичного менеджменту на прикладі ТОВ «Агрофірма «Колос». Однак для отримання кращих показників продуктивності молочного стада господарствам необхідно використовувати комплексний підхід.

Продовженням розкриття теми стала доповідь фахівця з ВРХ ГК «АгроВет Атлантик» Анатолія Куби, який розповів про «Якість фуражних кормів, як ключ до досягнення генетичного потенціалу в молочному скотарстві». У своєму виступі він звернув увагу, що одним із найважливіших періодів вирощування телят є перші 8 тижнів. Годiвля телят після народження програмує метаболізм на подальшу життєдіяльність. Формуючи раціон

молодняку, фермер закладає основу для метаболічного програмування тварини. Звідси витікає 

важливість підбору збалансованого раціону та розвиток рубця в цей період. При цьому однією із основних фізіологічних змін в процесі розвитку рубця є розвиток папіл. За результатами якісних показників розвитку папіл, зокрема кількості папіл на 1 см, їх середньої довжини та ширини, характеризується площа всмоктуючої поверхні 1 см рубця. Збільшують площу рубця для абсорбції та утилізації кінцевих продуктів мікробіологічного перетравлення (ЛЖК).

Збалансована годівля – є однією з основ майбутньої продуктивності, яка закладається в ранньому віці, і є запорукою для отримання максимального результату від генетичного потенціалу тварини.

 



 








Схожі новини
  • Про семінар "Селекція, оцінка тварин за типом, управління процесами в молочному та м’ясному скотарстві”
  • Поради щодо розкриття потенціалу молодняка
  • Сучасна стратегія вирощування молочних тварин
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • Лабораторії Держсільгоспінспекції мають міжнародну акредитацію та працюють у штатному режимі

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.