Аграрний тиждень. Україна
» » відсутність ринку землі гальмує розвиток підприємництва на селі - Мартинюк
» » відсутність ринку землі гальмує розвиток підприємництва на селі - Мартинюк

відсутність ринку землі гальмує розвиток підприємництва на селі - Мартинюк


Сприяти популяризації підприємницької діяльності в аграрному секторі можна шляхом відкриття ринку земель сільськогосподарського призначення. 

Про це пише перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

"Поточний статус-кво в сільській місцевості сформований, перш за все, впливом мораторію на продаж земель сільгосппризначення, який є основним гальмом для розвитку підприємництва. Лише повноцінна власність на землю гарантує збереження інвестицій та стимулює розвиток довгострокових та/або нішевих проектів, які в більшості країн світу є прерогативою фермерів", - зазначає Мартинюк.

За його словами, бізнес на умовах оренди передбачає виробництво простих культур із швидким циклом виробництва, а в цій сфері дрібні виробники є неконкурентоспроможними в порівнянні з агрохолдингами.

Мартинюк на підтримку своїх слів привів статистику фермерської діяльності у країнах Європи, наприклад на 1000 осіб сільського населеняння: фермерів у Бельгії - 50,9, Болгарії - 465, Угорщині - 314, Литві - 766,9, а у Франції - 21,8, в Україні - 2,5.





Схожі новини
  • В Україні хочуть обмежити максимальну площу земельної ділянки у одного власника
  • Наступний етап земельної реформи
  • КАБМІН ХОЧЕ ВИДІЛИТИ 5,5 МЛРД ГРН НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКИХ ФЕРМЕРІВ
  • У міністра Мінагропроду новий заступник
  • Микола Присяжнюк: «Розвиток малих підприємств на селі є стимулом до соціального зростання регіонів»

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.