Аграрний тиждень. Україна
» » Дорога посівна аграріям компенсується
» » Дорога посівна аграріям компенсується

Дорога посівна аграріям компенсується


Цьогорічна посівна хоч найдорожча з усіх попередніх, однак поточний маркетинговий рік для аграріїв виявився одним з найприбутковіших.

Адже значно подорожчали зернові й інші групи продтоварів, а це має компенсувати аграріям ціновий шок, вважає міністр агрополітики і продовольства Микола Присяжнюк. Крім того, за словами чиновника, уряд зробив ряд кроків, аби компенсувати втрати аграріям.

"Уряд ті кроки, які розробив і зараз втілив у життя щодо пільгового добрива у розмірі 200 тис. тонн і пільгових паливно-мастильних матеріалів - дизеля та бензину - селяни цим із задоволенням користуються, і це дає можливість усе ж таки замортизувати ціну", - каже міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Нагадаємо, у Мінагрополітики і продовольства порахували, що цьогорічна посівна українським аграріям обійдеться у 35 мільярдів гривень замість прогнозованих 27. На 8 мільярдів гривень переплатити доведеться через значне здорожчання паливно-мастильних матеріалів, заходів захисту та мінеральних добрив.

Телеканал 24





Схожі новини
  • Гроші, яких не вистачає на весняно-польові роботи, залучатимуть у банках і через форвард Аграрного фонду
  • Аграрії підготували до посіву 98% насіння зернових
  • Присяжнюк: Вчасне забезпечення аграріїв необхідними ресурсами під час весняно-польових робіт дасть змогу збільшити врожай
  • Нинішня посівна буде найдорожчою в історії України
  • Микола Присяжнюк: Сільгосппідприємства отримуватимуть кошти за нових корів

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.