Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.
Триває активний експорт українського цукру. Лише у травні його було вивезено 48 тис. т, а загалом за 9 місяців поточного маркетингового сезону експортовано 732 тис. т бурякового цукру. Основні експортні поставки здійснено до Шрі−Ланки, Грузії, Кот- Д'івуару, Лівії.
Незважаючи на рекордні цьогорічні обсяги експорту цукру, споживчі ціни на внутрішньому ринку залишаються стабільними, навіть на початку літнього сезону, коли попит на нього має зрости. Це дає підстави стверджувати, що на українському ринку знаходяться достатні запаси цукру, які дозволяють збалансовувати між собою попит і пропозицію. Такі залишки могли сформуватися як за рахунок скорочення внутрішнього попиту в цукрі, так і внаслідок виведення з «тіні» запасів, накопичених у попередніх маркетингових періодах.
З огляду на поточний стан ринку, було переглянуто в бік зменшення (на 3%) оцінку внутрішнього попиту в цукрі. При цьому, середньорічне споживання цукру населенням оцінено у 2016/17 МР в 34 кг на особу.