В Україні ще півроку буде щомісяця дорожчати м'ясо на декілька гривень, поступово виходячи на підняття ціни до 20 відсотків. Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
«Ми будемо бачити ще підняття цін на м’ясо десь протягом не менше ніж півроку, але воно буде поступовим. Саме тому що, якщо ви зараз піднімете ціни десь відсотків на 20, як фактично воно і буде, то хто ж його буде купувати при нинішній купівельній спроможності», — наголосив Дорошенко.
Він додав, що кожного місяця на декілька гривень дорожчатиме і свинина, і яловичина.
Щодо овочів борщового набору, то Дорошенко не прогнозує значного підвищення їх ціни, навіть через скорочення посівних площ. «Я не бачу підстав для цього» — зауважив експерт.
З його слів, посівні площі скоротили, через те, що в минулому році був великий врожай і це вдарило по цінах - вони падали.
ІЦ УАК