За січень-квітень 2017 року українські виробники фруктів та ягід збільшили обсяг реалізації продукції закордон. Так, яблук експортовано на 6, 2 тис. т, що додало до аналогічного періоду 2016 року 10,5% в обсязі, тоді як вартість експортованої продукції в січні-квітні 2017 року зросла на 19,3%. Плодів та горіхів за останніми даними експортовано в обсязі 11,3 тис. т, що на 83% більше, ніж за січень-квітень 2016 року, а загальна вартість зросла на 76% до 14,6 млн дол. США.
Такі результати стали можливими завдяки розвитку менеджменту вузького кола компаній, поліпшення роботи в маркетингу та орієнтацію на середньострокову перспективу, що звичайно поліпшує якість організаційної роботи між виробниками і імпортерами української продукції.
Найсмачнішими фруктами з України досі є яблука – 97% поставок свіжих фруктів. Щодо ягід, тут все набагато цікавіше. Так, 8,5 тис. т склали поставки підготовленої чорниці, вишень, черешень та ін.. (+70%) на 10,8 млн дол. США (+63%). Виробники малини і ожини поставили закордон продукції в обсязі 2,5 тис. т (+154%) на 3,3 млн дол. США (+123%).
//ucab.ua