Аграрний тиждень. Україна
» » Зовнішня торгівля свининою: де ж імпорт?
» » Зовнішня торгівля свининою: де ж імпорт?

    Зовнішня торгівля свининою: де ж імпорт?


    За даними митної статистики, за перший місяць літа Україна імпортувала менше 0,2 тис. т свіжого, охолодженого чи мороженого м’яса свиней. Сукупний обсяг завезеної свинини за підсумками першого півріччя склав 0,93 тис. т чи в 2,3 рази менше ніж завезли за першу половину 2016-го. Разом з тим, у червні вітчизняні оператори ринку свинини очікували на «наплив» імпортної сировини у зв’язку з високими внутрішніми цінами.

    Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані ДФС.

    Скоротилися й обсяги імпорту субпродуктів. Так, якщо у січні-червні минулого року завезли 13,9 тис. т такої сировини, то цьогоріч лише 10,6 тис. т. Зменшення обсягів надходження на 23,5% відзначилося і на грошовому еквіваленті імпорту субпродуктів, який просів на 17,6% до 5,6 млн дол. США.

    Ситуація з імпортом сала дещо інакша. Зокрема, якщо у натуральному вираженні завезли менше ніж у першій половині 2016-го (18,7 тис. т проти 20,6 тис. т відповідно), то витратили на закупівлю такої сировини майже на 7% більше — 11,67 млн дол. США.

    «Звичайно, окрім свинячих продуктів у ці обсяги включені також субпродукти яловичі та пташиний жир, проте в обох товарних групах саме свинячі продукти мають „левову частку". Тож саме зміна їх імпорту в більшій мірі „диктує" загальні зміни по групам», — додає аналітик АСУ Олександра Бондарська.


    Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





    Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Зовнішня торгівля свининою: де ж імпорт?


За даними митної статистики, за перший місяць літа Україна імпортувала менше 0,2 тис. т свіжого, охолодженого чи мороженого м’яса свиней. Сукупний обсяг завезеної свинини за підсумками першого півріччя склав 0,93 тис. т чи в 2,3 рази менше ніж завезли за першу половину 2016-го. Разом з тим, у червні вітчизняні оператори ринку свинини очікували на «наплив» імпортної сировини у зв’язку з високими внутрішніми цінами.

Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», з посиланням на дані ДФС.

Скоротилися й обсяги імпорту субпродуктів. Так, якщо у січні-червні минулого року завезли 13,9 тис. т такої сировини, то цьогоріч лише 10,6 тис. т. Зменшення обсягів надходження на 23,5% відзначилося і на грошовому еквіваленті імпорту субпродуктів, який просів на 17,6% до 5,6 млн дол. США.

Ситуація з імпортом сала дещо інакша. Зокрема, якщо у натуральному вираженні завезли менше ніж у першій половині 2016-го (18,7 тис. т проти 20,6 тис. т відповідно), то витратили на закупівлю такої сировини майже на 7% більше — 11,67 млн дол. США.

«Звичайно, окрім свинячих продуктів у ці обсяги включені також субпродукти яловичі та пташиний жир, проте в обох товарних групах саме свинячі продукти мають „левову частку". Тож саме зміна їх імпорту в більшій мірі „диктує" загальні зміни по групам», — додає аналітик АСУ Олександра Бондарська.


Прес-служба Асоціації «Свинарі України»





Схожі новини
  • Виставки «Зернові технології 2015», «Agro Animal Show 2015» та «Фрукти. Овочі. Логістика 2015» фотозвіт
  • №4 (259)
  • №42 (254)
  • №38 (250)
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.