Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»Якісна "молочка" доступна українцям
АТУ»Новини»Якісна "молочка" доступна українцям

    Якісна "молочка" доступна українцям


    За підтримки Асоціації виробників молока, ФАО та ЄБРР, молочним кооперативом було створено продукцію під знаком якості «АВМ рекомендує». Запуск першої кооперативної лінії з переробки сировини євроґатунку на продукти екстра класу для українського ринку відбувся 18 серпня. Виробництво молочної продукції відслідковується на усіх етапах створення: утримання та годівля тварин — первинна обробка молока — транспортування на переробне підприємство — охолодження / очищення / сепарування / нормалізація / гомогенізація / теплова обробка молока та виробництво кисломолочних продуктів. Детальніше про це читайте нижче, у матеріалах від прес-служби АВМ.
     
    Від 50% до 90% – саме таку частку ринку готових молочних продуктів контролюють професійні виробники молока напряму або через свої кооперативи в більшості розвинених країн світу. Такі продукти мають високу довіру споживачів завдяки свіжості, якості та конкурентній ціні, адже на шляху молока від фермера до споживача не існує посередників.

    В Україні професійні виробники молока контролюють 0% ринку готових молочних продуктів, який поділено між собою міжнародними переробниками та національними приватними компаніями. Саме відсутність «третьої сили»,  на думку Андрія Ярмака, керівника молочних проектів ФАО/ЄБРР в Україні та Грузії та економіста інвестиційного департаменту ФАО, заважає подальшому розвитку молочного бізнеса в країні.

    Конкуренція на світовому ринку молокопродуктів йде між постачальниками якісних, але конкурентних по ціні товарів. В Україні ж, навіть сьогодні, переробники, подекуди, платять таку саму ціну за об’ємні партію молока 1-2 ґатунку, яке не відповідає найменшим вимогам до якості сировини провідних країн світу, як і за молоко ґатунку екстра, який відповідає найвищим стандартам ЄС.

    Саме тому, українські виробники найякіснішого молока, за підтримки ФАО, ЄБРР та АВМ вирішили взяти справу в свої руки, і розпочати власне виробництво продуктів найвищої якості спільно з вітчизняним переробником ТМ «Молокія», який сповідує  філософію виготовлення якісних молочних продуктів з високоякісної сировини.  

    «На першому етапі планується щоденно переробляти 45 тон молока ґатунку екстра на окремій виробничій лінії, з яких буде вироблятися кефір та йогурт преміальної якості з поміткою «АВМ рекомендує»», – говорить директор Тернопільського молокозаводу Віталій Ковальчук.

    «Дуже важливо, що підприємства-постачальники молока: «Кищенці» та «Дзензелівське», в цьому проекті будуть повноцінними партнерами, адже крім високої ціни за якісне молоко, вони також будуть отримувати 50% прибутку від реалізації кінцевої продукції», – інформує Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради.

    Він зазначає: «Це наш перший маленький крок до побудови повноцінної кооперативної системи переробки молока, адже ми вже працюємо над бізнес-планом власного заводу з переробки молока, а число виробників молока найвищого ґатунку, які вже зараз готові долучитися до проекту, вже перевищує півтора десятки».

    «В 2016 році частка молока ґатунку екстра в загальній переробці молока України сягнула10%, порівняно до ледве 3% всього 5 років тому. За цей час виробництво молока «євроґатунку» зросло в 3,2 рази, коли загальне виробництво молока зменшилося на 6%», – наводить статистику Андрій Ярмак.

    За словами економіста інвестиційного департаменту ФАО, саме таке молоко, в поєднанні з кооперативною переробкою і виготовленням продуктів найвищої якості, і є нашим квитком на світовий молочний ринок.

    «Крім того, це дозволить повернути довіру споживача до молочних продуктів вітчизняного виробництва та зробити якісний продукт доступним для українців», – додає експерт.
     
    Також, 18 серпня відбувся прес-тур «Тернопільським молокозаводом» «АВМ рекомендує», під час якого йшлося про повернення довіри споживача до молокопродуктів на полицях магазинів, а виробників і переробників — до кооперації у молочному секторі. Із результатами прес-туру можна ознайомитися на сторінці АВМ //avm-ua.org/uk/post/vidb uvsa-pres-tur-ternopilskim- molokozavodom-avm-rekomendue.  
     
    Довідка:
    «Молокія» – торгова марка молочної продукції, виготовленої на потужностях ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Заснований ще у 1957 р., на сьогодні ПрАТ «Тернопільський молокозавод» є одним із найпотужніших та найбільш інноваційних молокопереробних підприємств України. Можливості молоко переробки в день сягають близько 400 т. Левову частку сировини для виготовлення продукції під ТМ «Молокія» виробляють фермерські господарства.
    «Молокія» перша в Україні та п’ята в Європі впровадила технологію подвійної очистки молока – сировини Fresh Milk technology. «Молокія» сповідує філософію виготовлення свіжих та корисних молочних продуктів з Fresh Milk молока.
     
     
     





    Схожі новини
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • В Україні посилять нагляд за якістю молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • Надходження молока
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Якісна "молочка" доступна українцям


За підтримки Асоціації виробників молока, ФАО та ЄБРР, молочним кооперативом було створено продукцію під знаком якості «АВМ рекомендує». Запуск першої кооперативної лінії з переробки сировини євроґатунку на продукти екстра класу для українського ринку відбувся 18 серпня. Виробництво молочної продукції відслідковується на усіх етапах створення: утримання та годівля тварин — первинна обробка молока — транспортування на переробне підприємство — охолодження / очищення / сепарування / нормалізація / гомогенізація / теплова обробка молока та виробництво кисломолочних продуктів. Детальніше про це читайте нижче, у матеріалах від прес-служби АВМ.
 
Від 50% до 90% – саме таку частку ринку готових молочних продуктів контролюють професійні виробники молока напряму або через свої кооперативи в більшості розвинених країн світу. Такі продукти мають високу довіру споживачів завдяки свіжості, якості та конкурентній ціні, адже на шляху молока від фермера до споживача не існує посередників.

В Україні професійні виробники молока контролюють 0% ринку готових молочних продуктів, який поділено між собою міжнародними переробниками та національними приватними компаніями. Саме відсутність «третьої сили»,  на думку Андрія Ярмака, керівника молочних проектів ФАО/ЄБРР в Україні та Грузії та економіста інвестиційного департаменту ФАО, заважає подальшому розвитку молочного бізнеса в країні.

Конкуренція на світовому ринку молокопродуктів йде між постачальниками якісних, але конкурентних по ціні товарів. В Україні ж, навіть сьогодні, переробники, подекуди, платять таку саму ціну за об’ємні партію молока 1-2 ґатунку, яке не відповідає найменшим вимогам до якості сировини провідних країн світу, як і за молоко ґатунку екстра, який відповідає найвищим стандартам ЄС.

Саме тому, українські виробники найякіснішого молока, за підтримки ФАО, ЄБРР та АВМ вирішили взяти справу в свої руки, і розпочати власне виробництво продуктів найвищої якості спільно з вітчизняним переробником ТМ «Молокія», який сповідує  філософію виготовлення якісних молочних продуктів з високоякісної сировини.  

«На першому етапі планується щоденно переробляти 45 тон молока ґатунку екстра на окремій виробничій лінії, з яких буде вироблятися кефір та йогурт преміальної якості з поміткою «АВМ рекомендує»», – говорить директор Тернопільського молокозаводу Віталій Ковальчук.

«Дуже важливо, що підприємства-постачальники молока: «Кищенці» та «Дзензелівське», в цьому проекті будуть повноцінними партнерами, адже крім високої ціни за якісне молоко, вони також будуть отримувати 50% прибутку від реалізації кінцевої продукції», – інформує Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради.

Він зазначає: «Це наш перший маленький крок до побудови повноцінної кооперативної системи переробки молока, адже ми вже працюємо над бізнес-планом власного заводу з переробки молока, а число виробників молока найвищого ґатунку, які вже зараз готові долучитися до проекту, вже перевищує півтора десятки».

«В 2016 році частка молока ґатунку екстра в загальній переробці молока України сягнула10%, порівняно до ледве 3% всього 5 років тому. За цей час виробництво молока «євроґатунку» зросло в 3,2 рази, коли загальне виробництво молока зменшилося на 6%», – наводить статистику Андрій Ярмак.

За словами економіста інвестиційного департаменту ФАО, саме таке молоко, в поєднанні з кооперативною переробкою і виготовленням продуктів найвищої якості, і є нашим квитком на світовий молочний ринок.

«Крім того, це дозволить повернути довіру споживача до молочних продуктів вітчизняного виробництва та зробити якісний продукт доступним для українців», – додає експерт.
 
Також, 18 серпня відбувся прес-тур «Тернопільським молокозаводом» «АВМ рекомендує», під час якого йшлося про повернення довіри споживача до молокопродуктів на полицях магазинів, а виробників і переробників — до кооперації у молочному секторі. Із результатами прес-туру можна ознайомитися на сторінці АВМ //avm-ua.org/uk/post/vidb uvsa-pres-tur-ternopilskim- molokozavodom-avm-rekomendue.  
 
Довідка:
«Молокія» – торгова марка молочної продукції, виготовленої на потужностях ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Заснований ще у 1957 р., на сьогодні ПрАТ «Тернопільський молокозавод» є одним із найпотужніших та найбільш інноваційних молокопереробних підприємств України. Можливості молоко переробки в день сягають близько 400 т. Левову частку сировини для виготовлення продукції під ТМ «Молокія» виробляють фермерські господарства.
«Молокія» перша в Україні та п’ята в Європі впровадила технологію подвійної очистки молока – сировини Fresh Milk technology. «Молокія» сповідує філософію виготовлення свіжих та корисних молочних продуктів з Fresh Milk молока.
 
 
 





Схожі новини
  • Микола Присяжнюк: «Загальне надходження молока на переробні підприємства зросло на 10%
  • В Україні посилять нагляд за якістю молока
  • Надходження молока ґатунку «Екстра» на переробні підприємства зросло на 88%
  • Надходження молока
  • Молока стало меньше

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

    Аграрний тиждень. Україна

    Всеукраїнський діловий портал «Аграрний тиждень. Україна» створений з метою достовірного і своєчасного висвітлення об’єктивної інформації про реальний стан і роботу аграрного сектору України.


    Розрахований на власників, керівників і фахівців господарств і переробних підприємств; обласні та районні адміністрації, головні управління агропромислового розвитку; вищі учбові заклади аграрного напрямку I-IV ступенів акредитації, представників галузевих об’єднань і організацій, фермерів, і виходитиме за їх інформаційної підтримки.



    © 2006-2025 "Аграрний тиждень. Україна"

    МЕТА - Украина. Рейтинг сайтов
    «    Липень 2025    »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031