Він розповів, що копання триватиме протягом чотирьох місяців. Почали збирати з гірших площ, на різних полях і урожайність різна: на одному 40 тонн, на другому — 45, на третьому — 50 тонн. Середня врожайність поки що становить 45 тонн з гектара. Зараз кожен корінь на добу набирає по три грами, тобто по 300 кг ваги на га. Фахівець прогнозує, що за результатами бурякових жнив середня врожайність по господарству становитиме 60-63 т/га в заліку. Торік зібрали 59 тонн. В регіоні, де працює «Хмільницьке», не було засухи, кожного тижня йшли дощі. Цукристість зараз становить 17%, а якою вона буде далі, залежить від дощів і погоди, і від того, скільки буряк лежатиме в кагатах, говорить Вадим Скрипник. В середньому буряководи мають вийти на 17-17,5% цукристості.
Господарство притримувалося випробуваних технологій, які дають найвищий результат. «Ми могли б багато ще чого застосувати і додати, але є таке поняття, як економічна ефективність, треба використовувати стільки засобів, щоб вони дали прибуток», — сказав операційний директор.
Темпи копання нормальні. 29 серпня почали, стояли лише день, через дощ. Жданівський цукровий завод запустився ще 1 вересня. Сировиною забезпечений.
Інфоіндустрія