Аграрний тиждень. Україна
» » Київщина стала «найспритнішою» в копанні буряків
» » Київщина стала «найспритнішою» в копанні буряків

    Київщина стала «найспритнішою» в копанні буряків


    Київщина цьогоріч стала «найспритнішою» в копанні солодких коренів – в регіоні залишилося всього 13% площ цукрових буряків. Найбільший об'єм польових робіт чекає на Миколаївську (73%) та Кіровоградську області (65%). Північні області (Рівненська, Волинська, Житомирська) зібрали близько 80% врожаю, залишки посівних площ в інших областях коливаються від 40 до 60%.
    Валовий збір цукрових буряків становить 7,5 млн т, що на 2 млн т більше ніж в аналогічний термін минулого року. Беззаперечним лідером є Вінниччина, де зібрано 1,7 млн т цукрових буряків, що становить 20% в структурі загального валового збору. Наближаються до показника в мільйон тонн Полтавська (930 тис. т ), Київська (845 тис. т) та Харківська (845 тис. т) області. Найменший валовий збір на Миколаївщині – 57 тис. т.
    Проте сільські господарства Миколаївської області мають найвищу урожайність – 597 ц/га, а це на 23% більше середньої по Україні (463 ц/га). Також гарні показники урожайності в Київській (537 ц/га), Львівській (505 ц/га), Житомирській, Полтавській, Вінницькій, Харківській областях. Найгірша урожайність на Волині — 380 ц/га.
    «Дощі які прийшли на територію країни у кінці вересня та на початку жовтня дещо покращили стан рослин, це відобразилося в першу чергу на урожайності», — коментують в аналітичному відділі «Укрцукор». «Крім цього, на початку місяця запустилися ТОВ «Старокостянтинівцукор», ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор» та три заводи агропромислового холдингу «Астарта-Київ». Всі ці підприємства мають хорошу сировинну базу, що теж відобразилося на росту урожайності на 13% в період з 1 жовтня до 20 жовтня», — пояснюють фахівці.
    Отже, на 20 жовтня 2016 року з полів вивезено 6,5 млн т або 90% усіх накопаних буряків, з них 6,18 (82%) прийнято на переробку вітчизняними заводами. Вже пероблено 70% або 5,36 млн т цукрових буряків та вироблено 777,3 тис. т цукру. Середня цукристість буряків становить 17,9%, вихід цукру — 14,4%. В минулому році вихід цукру був кращим на 0,5%, проте цукристість була на 0,3% нижчою.
    Нагадаємо, що цьогоріч виробничий сезон розпочався 20 серпня і наразі працює 41 цукровий завод. «Укрцукор» прогнозує виробництву цукру на рівні 2 млн т в 2016/2017 МР.
    Прес-служба «Укрцукор»





    Схожі новини
  • Аграрії зібрали 56% цукрових буряків
  • За добу аграрії виробили 20,7 тис. т цукру
  • Найсолодші виробники цукру
  • В Україні вироблено понад 938 тис. т цукру
  • Україна стала виробляти на 42% менше цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Київщина стала «найспритнішою» в копанні буряків


Київщина цьогоріч стала «найспритнішою» в копанні солодких коренів – в регіоні залишилося всього 13% площ цукрових буряків. Найбільший об'єм польових робіт чекає на Миколаївську (73%) та Кіровоградську області (65%). Північні області (Рівненська, Волинська, Житомирська) зібрали близько 80% врожаю, залишки посівних площ в інших областях коливаються від 40 до 60%.
Валовий збір цукрових буряків становить 7,5 млн т, що на 2 млн т більше ніж в аналогічний термін минулого року. Беззаперечним лідером є Вінниччина, де зібрано 1,7 млн т цукрових буряків, що становить 20% в структурі загального валового збору. Наближаються до показника в мільйон тонн Полтавська (930 тис. т ), Київська (845 тис. т) та Харківська (845 тис. т) області. Найменший валовий збір на Миколаївщині – 57 тис. т.
Проте сільські господарства Миколаївської області мають найвищу урожайність – 597 ц/га, а це на 23% більше середньої по Україні (463 ц/га). Також гарні показники урожайності в Київській (537 ц/га), Львівській (505 ц/га), Житомирській, Полтавській, Вінницькій, Харківській областях. Найгірша урожайність на Волині — 380 ц/га.
«Дощі які прийшли на територію країни у кінці вересня та на початку жовтня дещо покращили стан рослин, це відобразилося в першу чергу на урожайності», — коментують в аналітичному відділі «Укрцукор». «Крім цього, на початку місяця запустилися ТОВ «Старокостянтинівцукор», ТОВ «Торговий дім «Шепетівський цукор» та три заводи агропромислового холдингу «Астарта-Київ». Всі ці підприємства мають хорошу сировинну базу, що теж відобразилося на росту урожайності на 13% в період з 1 жовтня до 20 жовтня», — пояснюють фахівці.
Отже, на 20 жовтня 2016 року з полів вивезено 6,5 млн т або 90% усіх накопаних буряків, з них 6,18 (82%) прийнято на переробку вітчизняними заводами. Вже пероблено 70% або 5,36 млн т цукрових буряків та вироблено 777,3 тис. т цукру. Середня цукристість буряків становить 17,9%, вихід цукру — 14,4%. В минулому році вихід цукру був кращим на 0,5%, проте цукристість була на 0,3% нижчою.
Нагадаємо, що цьогоріч виробничий сезон розпочався 20 серпня і наразі працює 41 цукровий завод. «Укрцукор» прогнозує виробництву цукру на рівні 2 млн т в 2016/2017 МР.
Прес-служба «Укрцукор»





Схожі новини
  • Аграрії зібрали 56% цукрових буряків
  • За добу аграрії виробили 20,7 тис. т цукру
  • Найсолодші виробники цукру
  • В Україні вироблено понад 938 тис. т цукру
  • Україна стала виробляти на 42% менше цукру

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.