Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»країна планує розширити номенклатуру експортованої продукції до КНР
АТУ»Новини»країна планує розширити номенклатуру експортованої продукції до КНР

    країна планує розширити номенклатуру експортованої продукції до КНР


    Представники Держпродспоживслужби та китайські колеги з м. Шеньчжень (КНР) обговорили перспективи розвитку бізнес-партнерства під час українсько-китайського бізнес-форуму щодо розбудови торговельних стосунків. Захід був організований за сприяння Китайської торгової асоціації.

     

     

    Українською стороною було наголошено, що двосторонні відносини між Україною та КНР носять характер стратегічного партнерства, відображають багаторічні традиції дружби і співробітництва між двома націями – свідченням цього чого є збільшення впродовж останніх років товарообігу між країнами, розширення номенклатури продукції, зокрема тваринного й рослинного походження.

    Також було зазначено, що з метою дотримання міжнародних угод, зокрема положень Світової організації торгівлі, а також для того, щоб відповідати вимогам сьогодення, Україна реформує систему контролю безпечності харчових продуктів. Так, розроблено низку законодавчих актів, які передбачають удосконалення у сфері безпечності та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів як свого споживача, так і споживачів своїх торговельних партнерів, створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних продуктів харчування.

    Під час зустрічі були озвучені останні досягнення цього року щодо доступу на ринок КНР яловичини, соняшникового шроту та бурякового жому. Крім того, було зазначено, що Україна готова експортувати до КНР широкий асортимент товарів: м’ясо та м’ясні продукти, продукти бджільництва, рибні продукти, борошно тощо. У свою чергу представники м. Шеньчжень зазначили, що вони зацікавлені в можливому експорті заморожених рибних продуктів та певних видів меду, які можуть зацікавити китайський бізнес.

    Також під час заходу було представлено презентації з української та китайської сторін в сфері сільського господарства, технологій та виставкової діяльності.

    Прес-служба Держпродспоживслужби





    Схожі новини
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Україна та Індонезія співпрацюватимуть у сфері безпечності харчових продуктів
  • Мінагрополітики та Американська Торгівельна Палата домовились спільно вирішувати проблеми бізнесу
  • Інспектори з Китаю закінчили перевірку українських виробників яловичини

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

країна планує розширити номенклатуру експортованої продукції до КНР

22 вересень, Розділ Новини, переглядів 2 341

Представники Держпродспоживслужби та китайські колеги з м. Шеньчжень (КНР) обговорили перспективи розвитку бізнес-партнерства під час українсько-китайського бізнес-форуму щодо розбудови торговельних стосунків. Захід був організований за сприяння Китайської торгової асоціації.

 

 

Українською стороною було наголошено, що двосторонні відносини між Україною та КНР носять характер стратегічного партнерства, відображають багаторічні традиції дружби і співробітництва між двома націями – свідченням цього чого є збільшення впродовж останніх років товарообігу між країнами, розширення номенклатури продукції, зокрема тваринного й рослинного походження.

Також було зазначено, що з метою дотримання міжнародних угод, зокрема положень Світової організації торгівлі, а також для того, щоб відповідати вимогам сьогодення, Україна реформує систему контролю безпечності харчових продуктів. Так, розроблено низку законодавчих актів, які передбачають удосконалення у сфері безпечності та якості харчових продуктів, забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей та інтересів як свого споживача, так і споживачів своїх торговельних партнерів, створення прозорих умов ведення господарської діяльності, підвищення конкурентоспроможності вітчизняних продуктів харчування.

Під час зустрічі були озвучені останні досягнення цього року щодо доступу на ринок КНР яловичини, соняшникового шроту та бурякового жому. Крім того, було зазначено, що Україна готова експортувати до КНР широкий асортимент товарів: м’ясо та м’ясні продукти, продукти бджільництва, рибні продукти, борошно тощо. У свою чергу представники м. Шеньчжень зазначили, що вони зацікавлені в можливому експорті заморожених рибних продуктів та певних видів меду, які можуть зацікавити китайський бізнес.

Також під час заходу було представлено презентації з української та китайської сторін в сфері сільського господарства, технологій та виставкової діяльності.

Прес-служба Держпродспоживслужби





Схожі новини
  • В Україні створять єдиний контролюючий орган в сфері безпечності харчових продуктів
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС
  • Україна та Індонезія співпрацюватимуть у сфері безпечності харчових продуктів
  • Мінагрополітики та Американська Торгівельна Палата домовились спільно вирішувати проблеми бізнесу
  • Інспектори з Китаю закінчили перевірку українських виробників яловичини

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.