У рамках діяльності Компоненту 3 «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування» 17-18 жовтня 2017 року відбувся тренінг для середніх виробників молока у Вінницькій області. Учасниками дводенного тренінгу стали близько 50 керівників, зоотехніків, ветеринарних лікарів сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, що є постачальниками молока до ТОВ «Люстдорф», а також представники МТФ ТОВ «Азорель». Проект співпрацює з обома молокопереробними підприємствами в рамках Меморандумів про взаєморозуміння. Основна ціль навчань: мати чітке розуміння важливості застосування найкращих практик виробництва молока, годівлі, управління стадом та гігієни доїння з метою покращення якості та безпечності сирого молока.
Щодо важливості якості та безпечності молока, що надходить на переробку, звернулись до учасників також представники ТОВ «Люстдорф»: Бідна Олена Леонідівна, директор із заготівлі сировини, та Колібабчук Сергій Петрович, начальник відділення із заготівлі сировини. Плахотний Володимир Володимирович, інженер з якості ТОВ «Люстдорф», виступив з презентацією щодо важливості контролю показника кількості соматичних клітин в молоці на молочно-товарних фермах.
Після обговорення технічних тем наступного дня учасники тренінгу з підготовленим переліком-питань прибули для навчального візиту до молочно-товарної ферми ПрАТ "Агрофорт" в с. Велика Ростівка Оратівського району Вінницької області. Головний зоотехнік Данілін Олександр Борисович ознайомив учасників з показниками роботи ферми та разом з консультантами Проекту здійснив фаховий супровід навчання учасників тренінгу. Наскрізним повідомленням тренінгу стало оптимізація годівлі задля досягнення високих показників продуктивності, стабільних показників здоров’я й одержання якісного і безпечного молока з додержанням високих гігієнічних стандартів.
Команда Проекту висловлює вдячність керівництву ПрАТ "Агрофорт", зокрема головному зоотехніку Олександру Борисовичу Даніліну та залученим до тренінгу працівникам МТФ за надану можливість ознайомитись з найкращими практиками виробництва молока в Україні та готовність ділитися своїм досвідом та знаннями.
Більш детально про компанію з виробництва і переробки молока «Азорель» читайте в журналі "Аграрний Тиждень. Україна" № 11 (листопад).