На Міжнародній спеціалізованій виставці Upakovka 2018 - одній з найбільших у регіоні галузевих заходів, присвячених технологіям упаковки - Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) і організатор заходу - компанія «Мессе Дюссельдорф» проводять семінар на тему «Як технологічні нововведення у виробництві упаковок можуть сприяти скороченню сільськогосподарських втрат і харчових відходів».
Дискусії в рамках семінару зосереджені на інноваційних пакувальних рішеннях і сучасних технологіях, призначених для скорочення харчових відходів і сільськогосподарських втрат. У числі виступаючих та учасників форуму - високопоставлені представники галузевих спілок, приватного бізнесу та експертного співтовариства, в тому числі і фахівці ФАО.
«Ми є свідками того, як суспільство самостійно почало усвідомлювати, що харчові відходи і сільськогосподарські втрати є реальною проблемою», - каже Роберт ван Оттердійк, фахівець ФАО з питань розвитку агропромисловості, експерт в області сільськогосподарських втрат і харчових відходів. «Індустрія харчової упаковки, зокрема, продемонструвала серйозний інтерес до пошуку рішень цієї дійсно глобальної проблеми».
«Російський продовольчий ринок, другий найбільший за обсягом ринок в Європі, демонструє динамічне зростання», - говорить Бернд Яблоновський, директор департаменту пакувальних виставок «Мессе Дюссельдорф ГмбХ». «Для того, щоб розподіляти харчові ресурси в такій великій країні і при цьому не допускати, щоб вони зіпсувалися, необхідно їх правильно упаковувати. Виставка Upakovka, яка є найбільшим галузевим форумом в Росії і входить в союз interpack, - це ідеальна платформа для підвищення обізнаності про ініціативу SAVE FOOD і одночасно для поширення інформації про інноваційні рішення цієї проблеми».
За данними ФАО, близько однієї третини всього виробленого в світі продовольства псується або викидається до того, як надходить кінцевим споживачам. Окрім того, витрачаються марно залучені до виробництва енергетичні джерела, вода, родючі грунти та інші ресурси.
ФАО і «Мессе Дюссельдорф» співпрацюють з донорами, міжнародними агентствами, фінансовими інститутами і партнерами в приватному секторі для втілення в життя Глобальної ініціативи щодо скорочення продовольчих втрат і харчових відходів, скорочено - «Збережи продовольство» ( "SAVE FOOD").