Аграрний тиждень. Україна
» » Україна здобуває пан-євро-середземноморські преференції
» » Україна здобуває пан-євро-середземноморські преференції

Україна здобуває пан-євро-середземноморські преференції


Україна з 1 лютого 2018 року набула статусу країни-учасниці конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила визначення походження продукції. Ця Конвенція дозволяє країнам-учасницям торгувати між собою, використовуючи преференційний режим походження товарів.

Так, українські виробники зможуть закуповувати сировину й комплектуючі в країнах-учасницях Конвенції, а готову продукцію експортувати, зберігаючи за собою право на знижені або нульові митні ставки.

«Конвенція має стати дієвим інструментом розширення взаємного доступу на ринки наших держав та стимулом для започаткування переговорного процесу стосовно укладення нових угод про вільну торгівлю», — зазначив Міністр економічного розвитку й торгівлі України Степан Кубів.

Відзначається, що за підсумками 11 місяців 2017 року експорт з України до країн-учасниць Конвенції склав 58,9 % від усього експорту. З них 40,3 % — у країни Європейського Союзу, 5,6 % — у Туреччину, 4,2 % — у Єгипет.

 

Інфоіндустрія





Схожі новини
  • Україна встановила антирекорд з постачання продукції АПК до ЄС
  • Український експорт до ЄС зріс на 4,5%
  • Українським виробникам розказали про умови торгівлі з ЄС
  • Кабінет Міністрів схвалив підписання Протоколу до Угоди про вільну торгівлю між урядами України та Таджикистану
  • ВР зважилася на приєднання України до Конвенції про торгівлю зерном

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.