Аграрний тиждень. Україна
» » Українським виробникам розказали про умови торгівлі з ЄС
» » Українським виробникам розказали про умови торгівлі з ЄС

    Українським виробникам розказали про умови торгівлі з ЄС


    За ініціативою Міністерства аграрної політики та продовольства України та підтримки програми Європейського Союзу TAIEX Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» провела семінар на тему: «Регулювання ЄС щодо імпорту продукції тваринництва: що повинні знати українські експортери для використання переваг від ЗВТ?».
    Захід було організовано з метою покращення розуміння умов і вимог санітарних стандартів ЄС щодо продуктів харчування тваринного походження (м’ясо і молоко).
    Учасники заходу безпосередньо від європейських експертів дізналися про митні процедури, загальні правила гігієни на практиці, конкретні положення щодо гігієни продуктів тваринного походження (включаючи пакування, маркування), загальні процедури SANCO по дозволу експорту продуктів тваринництва із третіх країн до ЄС, тарифні ставки на експорт до ЄС за умов зони вільної торгівлі, вимоги до нових підприємств для включення до ЄС-списку, ліцензування, вхідні ціни, заходи спеціального захисту, преференційні торгівельні угоди, тарифні квоти та ін..
    «Вихід української тваринницької продукції на європейський ринок – це досить важливий стратегічний крок. Адже пройшовши європейську сертифікацію, Україна значно підвищить імідж своєї продукції на міжнародній арені. Хоча Європейський Союз повністю забезпечує себе основною продукцією тваринництва і велику її кількість експортує, проте імпорт теж здійснює. Таким чином, Україна може знайти свою нішу на ринку ЄС і завоювати прихильність європейських споживачів. Але для цього необхідно володіти певними знаннями, які українські виробники могли отримати під час семінару», - зазначила експерт аграрних ринків асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Аліна Жарко.





    Схожі новини
  • Найбільшу частку в експорті м’яса птиці займає ринок Іраку – 28%
  • Галузь тваринництва в посиленому режимі готується до експорту продукції до ЄС
  • У березні відбулося скорочення імпорту цільно-молочної продукції
  • Імпорт цільномолочної продукції до України поступово знижуватиметься – УКАБ
  • Українським сільгоспвиробникам потрібно готуватись до виходу на європейські ринки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Українським виробникам розказали про умови торгівлі з ЄС


За ініціативою Міністерства аграрної політики та продовольства України та підтримки програми Європейського Союзу TAIEX Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» провела семінар на тему: «Регулювання ЄС щодо імпорту продукції тваринництва: що повинні знати українські експортери для використання переваг від ЗВТ?».
Захід було організовано з метою покращення розуміння умов і вимог санітарних стандартів ЄС щодо продуктів харчування тваринного походження (м’ясо і молоко).
Учасники заходу безпосередньо від європейських експертів дізналися про митні процедури, загальні правила гігієни на практиці, конкретні положення щодо гігієни продуктів тваринного походження (включаючи пакування, маркування), загальні процедури SANCO по дозволу експорту продуктів тваринництва із третіх країн до ЄС, тарифні ставки на експорт до ЄС за умов зони вільної торгівлі, вимоги до нових підприємств для включення до ЄС-списку, ліцензування, вхідні ціни, заходи спеціального захисту, преференційні торгівельні угоди, тарифні квоти та ін..
«Вихід української тваринницької продукції на європейський ринок – це досить важливий стратегічний крок. Адже пройшовши європейську сертифікацію, Україна значно підвищить імідж своєї продукції на міжнародній арені. Хоча Європейський Союз повністю забезпечує себе основною продукцією тваринництва і велику її кількість експортує, проте імпорт теж здійснює. Таким чином, Україна може знайти свою нішу на ринку ЄС і завоювати прихильність європейських споживачів. Але для цього необхідно володіти певними знаннями, які українські виробники могли отримати під час семінару», - зазначила експерт аграрних ринків асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Аліна Жарко.





Схожі новини
  • Найбільшу частку в експорті м’яса птиці займає ринок Іраку – 28%
  • Галузь тваринництва в посиленому режимі готується до експорту продукції до ЄС
  • У березні відбулося скорочення імпорту цільно-молочної продукції
  • Імпорт цільномолочної продукції до України поступово знижуватиметься – УКАБ
  • Українським сільгоспвиробникам потрібно готуватись до виходу на європейські ринки

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.