Станом на 1 січня 2018 цукровими заводами вироблено 2,1 млн тонн цукру, що на 3% більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Про це повідомляє прес-служба Економічного дискусійного клубу
«З урахуванням перехідних залишків загальна пропозиція українського цукру на початок лютого оцінюється у 2,3 млн тонн. Внутрішнє споживання у вересні-січні поточного маркетингового сезону оцінено у 577 тис. тонн», ― зазначають аналітики.
За 5 місяців поточного сезону експортовано 250 тис. тонн цукру (на 40% менше проти відповідного періоду 2017 року). Найбільші обсяги вітчизняного цукру імпортували Шрі-Ланка, Туреччина, країни СНД. Імпорт цукру до України був практично відсутнім.
Ураховуючи запаси цукру на початок маркетингового року, внутрішнє споживання та експорт, розрахункові залишки цукру на 1 січня 2018 оцінено у 1,5 млн тонн, що майже на 30% більше, ніж було на 1 січня 2017.
//agravery.com