Космічні місії ставатимуть все більш і більш тривалими, тому в майбутньому членам екіпажу необхідно буде вирощувати собі їжу. Щоб зрозуміти, як рослини реагують на мікрогравітацію, NASA провела ряд цікавих випробувань.
Зокрема, місія NASA Veg-03 направляла на перевірку посадочне обладнання Yeggie, яке управляє освітленням і харчуванням космічного саду.
Цей експеримент передбачав тестування продуктивності системи розподілу води з різними процедурами, які застосовувалися при вирощуванні салату-Ромена в рамках випробування Veg-01.
NASA повідомило, що членам екіпажу на борту Міжнародної космічної станції вдалося зібрати кілька овочів, включаючи мізуну, червоний салат-Ромен і капусту Токіо-Бекана. В даний час космонавти працюють одночасно з двома установками Veggie.
В майбутньому очікується, що механізм плантації надаватиме необхідну інформацію для місій і доведе, що рослини в космосі - це реальність, вони обов’язково стануть невід'ємною частиною майбутніх місій МКС.