Незважаючи на те,
що ціна на 3D принтер становить близько € 3000 і
дешевшати найближчим часом він не буде, тривимірний друк прийшов і в галузь
виробництва продуктів харчування.
Наукові
організації, такі як TNO, протягом декількох років проводять дослідження якості
і можливостей друкованої харчової продукції. Вони
стверджують, що друкована їжа має ряд переваг, зокрема, ви самі можете
визначити композицію: колір, смак, форму, текстуру і поживну цінність, які
можуть забезпечити споживача необхідними поживними речовинами.
Вегетаріанець
може отримати більше вітаміну В12, люди пенсійного віку - продукти, збагачені
кальцієм. На
щільність продуктів, вироблених принтером, теж можна впливати, що може бути
знахідкою для людей з проблемами ковтання.
Окремо
можна сказати про товарний вигляд продукції. Подумайте
про привабливі форми, які роблять їжу апетитною. Наприклад,кольорова
капуста у вигляді сніговика або брокколі у вигляді комічного героя для дітей,
які погано їдять, а також упізнавані форми для літніх людей, які страждають
деменцією.
Також
цілком реально створювати нові смаки, тому що в суміш, якою заповнюють
картридж, можете встановити всі інгредієнти, які можна тільки уявити. Існує
також безпрецедентна свобода форми, тому що можна створювати страви по шарам. Друкована
продукція дуже стійка, тому що інгредієнти використовуються ефективно.
(Джерело: agf.nl)