За результатами 2017 року Україна експортувала 533 тонни шампіньйонів та печериць на 480 тисяч доларів США, що у 12,5 разу більше ніж у попередньому періоді. У 2016 році цих грибів було поставлено на зовнішні ринки 42,6 тонни на 37,8 тисячі доларів США.
Найбільшими покупцями за цією групою у 2018 році були Молдова (443 тонни на $382 тисячі), Білорусь (85,4 тонни на $87,1 тисячі) та Румунія (1 тонна на $1,5 тисячі).
Також українські шампіньйони та печериці постачалися до Ізраїлю, Грузії, Кувейту, Австрії, Панами, Словаччини, Туреччини та інших країн.
У 2017 році було імпортовано в Україну шампіньйонів та печериць 0,45 тонни на $0,6 тисячі, у результаті чого сформовано позитивне зовнішньоторговельне сальдо за цією позицією у $479 тисяч.
Прес-служба Мінагрополітики