Аграрний тиждень. Україна
» » З квітня якість продуктів перевірятимуть по-новому: з прилавка – відразу в лабораторію
» » З квітня якість продуктів перевірятимуть по-новому: з прилавка – відразу в лабораторію

З квітня якість продуктів перевірятимуть по-новому: з прилавка – відразу в лабораторію


З 4 квітня 2018 року контроль за якістю продуктів харчування в Україні буде спрощено. Про це заявив «Першому Діловому телеканалу» генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, повідомляє АgroРolit.com.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року січня Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) планує виходити на перевірки через 2—3 дні після скарг.

За словами Олексія Дорошенка, тепер інспектори Держпродспоживслужби не ходитимуть на підприємства, а закуповуватимуть товари в роздрібних магазинах і передавати їх в державну лабораторію, де з'ясовуватимуть чи відповідає склад продукту переліку, заявленому на упаковці.

 Хотів би нагадати, що у нас досить ефективно система захисту прав споживача працювала до 2014 року, поки не були ці органи реформовані. І на їх місці створено Держпродспоживслужбу. І одночасно тоді був введений мораторій на перевірки малого та середнього бізнесу... Це було дуже позитивно спочатку. Але потім недобросовісні виробники почали розуміти, що щоб ти не клав до продукції, належним чином тебе не перевірять... Зараз же до складу перевіряючих будуть включати громадські організації, а сам момент покупки товару конкретного виробника в мережі магазинів – фіксувати на камеру, – сказав генеральний директор Асоціації постачальників торговельних мереж.

Він пояснив, що з 4 квітня набуває чинності закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин», який встановлює нові норми.

 

https://agropolit.com





Схожі новини
  • Володимир Лапа обговорив із польською делегацією питання імпорту та експорту ряду товарів тваринного походження
  • За 9 місяців Держпродспоживслужба не допустила на ринки понад 6,5 тис. тонн неякісних продуктів харчування
  • Для ефективного виконання нового закону про державний контроль необхідно ухвалити близько 40 підзаконних актів, – Володимир Лапа
  • Держслужба з питань безпечності харчових продуктів запрацювала офіційно
  • Змінено національну систему контролю виробництва та обігу харчових продуктів у відповідності із вимогами ЄС

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.