Аграрний тиждень. Україна
» » Задоволених реформою децентралізації більшає
» » Задоволених реформою децентралізації більшає

Задоволених реформою децентралізації більшає


Третина аграрних підприємств, які знаходяться на території об’єднаних територіальних громади, задоволені реформою децентралізації та самоврядування. Такі дані наводять аналітики Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» у дослідженні «UCAB Metrics 2018: насіння, ЗЗР та добрива».  

Найбільша частка підприємств – 58%, суттєвих змін поки не відчуває, ще 8% з них висловили незадоволення змінами. Аналітики УКАБ пояснюють такі дані тим, що реформа ще триває, багато об’єднаних територіальних громад були утворені лише недавнім часом, а їх мешканці ще не мали можливості відчути та оцінити наслідки.

Згідно результатів опитування, станом на сьогодні лише 47% сільськогосподарських підприємств знаходиться на території об’єднаних територіальних громад. Ця цифра не суперечить офіційній статистиці. За інформацією на Урядовому порталі, на кінець 2017-го року в Україні було сформовано 699 об’єднаних територіальних громад, у яких проживало 6 млн людей. За даними Державної служби статистики України на кінець минулого року було 13 млн сільського населення.

 

//ucab.ua





Схожі новини
  • Очікується збільшення виробництва пшениці в Західних областях України
  • Уряд розглядає передачу земель, як один із стимулів до об'єднання в громади
  • Держгеокадастр віддасть землю громадам
  • Уряд запускає передачу землі тергромадам - Гройсман
  • Реформа децентралізації: кожна сільська рада і громада повинна бути зацікавлена в розвитку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.