Якщо інфляція становитиме 13%, то м'ясо за рік подорожчає на 18-20%. Про це в інтерв’ю ГолосUA розповів генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко.
«За останні два роки вартість м'яса росла більшими темпами, ніж середня зарплата українців, і споживання м'яса в країні падає. Так за останні два роки, з квітня 2016 по квітень 2018, згідно з даними Держкомстату, вартість м'ясного кошика зросла на 60%. У той же час середня зарплата, яка є предметом гордості уряду, зросла на 59%» — повідомив він.
На думку Олексія Дорошенка, ціна на м’ясо в Україні буде зростати, доки не дожене європейську. З іншого боку, це може позитивно вплинути на якість м’ясних продуктів.
«По мірі підвищення ціни на м'ясо, ми все більше будемо міняти географію поставок. Якщо зараз поставки м'яса в Україну йдуть з різних країн і з Європи — в останню чергу, тому що всередині Європи м'ясо дороге, то по міру зростання ціни до нас вже будуть йти недорогі сорти м'яса з Європи, але це вже буде європейське м'ясо. Наприклад, аргентинська яловичина і свинина з країн ЄС — це різна якість м'яса», — розказав фахівець.
За оцінкою Олексія Дорошенко, стабільною залишиться лише ціна на курятину. Це пов’язано зі світовими трендами та високим рівнем виробництва всередині України.
https://kurkul.com