Аграрний тиждень. Україна
» » На Вінниччині виділили ділянку для вирощування біоенергетичних культур
» » На Вінниччині виділили ділянку для вирощування біоенергетичних культур

На Вінниччині виділили ділянку для вирощування біоенергетичних культур


У Барському районі на Вінниччині на землі, непридатній для вирощування традиційних сільськогосподарських культур, виділили пілотну ділянку під біоенергетичні культури. Цим проектом займається Ялтушківска дослідно-селекційна станція Інституту біоенергетичних культур і цукрового буряка НААН (ІБКіЦБ), повідомляє Drovnik.com.ua.

Ділянку виділили у селі Черешневе для науково-дослідної роботи, якою займається ІБКіЦБ у складі міжнародного проекту SEEMLA програми «Horizons 2020».

У рамках проекту планується вивчити можливість стійкого вирощування біоенергетичних рослин на маргінальних ділянках Європи.

З початку реалізації проекту вже розробили методику ідентифікації малопродуктивних земель. На її основі провели картографування земель сільськогосподарського призначення Європи. Також склали каталог невимогливих до ґрунтово-кліматичних умов біоенергетичних рослин, які можна вирощувати на маргінальних землях.

 

https://kurkul.com



Схожі новини
  • В Мінагрополітики обчислили перспективи розвитку біоенергетики
  • Вітчизняний аграрний сектор забезпечить розвиток біоенергетики
  • На Вінниччині цукрові буряки перероблятимуть у біопаливо
  • На Вінниччині напрацьовано нову технологію переробки буряків
  • Виставково-інноваційний центр НААН України

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.