Україна майже вдвічі збільшила експорт ковбас, виходячи з даних Державної митної служби. У перші п'ять місяців цього року з України експортували 176 тонн ковбас (на $522 тис.), Що на 181% більше ніж за аналогічний період минулого року ($287,4 тис.).
Головними покупцями українських виробів традиційно для цього ринку стали країни СНД:
1) Грузія (39,66%);
2) Азербайджан (27,59%);
3) Молдова (16,28%).
В останні роки зростає зарубіжний інтерес до української напівкопченої ковбаси, в 2017 році експорт цього продукту, виріс в порівнянні з 2016 р. на 129% в натуральному вираженні.
Девальвація гривні і низькі зарплати сприяють тому, що українці починають купувати менше ковбасних виробів. Через зниження купівельного попиту продавці утримують ціни на свою продукцію на колишньому рівні, проте інтерес до нових ринків експорту, де виробники можуть заробити більше, зростає, вважають аналітики Pro-Consulting.
Виробництво варених ковбаси, в тому числі сардельок і сосисок займає практично 70% всього українського ринку. В першу чергу тому, що сосиски і сардельки відносяться до продуктів швидкого приготування і дешевше м'яса.
https://pro-consulting.ua