У першому півріччі 2013 року Україна збільшила виробництво м’яса в забійній вазі на 9,3 % до 1,13 млн. т. Проте виробництво ковбас залишилося на колишньому рівні. Це означає, що українці споживають все більше необробленого м’яса. Про це повідомили в асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
У 1991 році споживання м’яса на душу населення в Україні становило 74 кг, 28% з яких складало безпосередньо м'ясо, а 72% ковбасні вироби. Разом зі зниженням платоспроможності населення скорочувалось і споживання м’ясних виробів. У 2001 році споживання склало 33,6 кг, а структура ковбасних виробів та м’яса розподілилась уже як 50% на 50%. В минулому році споживання м’яса склало 54,4 кг на душу населення, 30 % з яких було спожито у вигляді ковбасних виробів, а 70% безпосередньо як м'ясо. За прогнозами FAO, до 2020 року у структурі споживання м’яса українцями 80 % складе споживання саме м’яса натурального.
«Намагаючись якнайкраще задовольнити попит споживачів, все більше м’ясокомбінатів починають вводити в свій асортимент виробництво охолодженого та замороженого м’яса для роздрібної торгівлі. Мережі супермаркетів пропонують все більше різноманітних видів м’яса на будь який смак, а також забезпечують температурні і гігієнічні умови його зберігання, замінюючи цим самим, традиційні базари. Зі зростанням добробуту населення ковбаси все частіше буде замінюватися м’ясними делікатесами та м’ясом», повідомила експерт аграрних ринків Аліна Жарко.
Использование специальной техники для сельскохозяйственных задач позволяет повысить качество и сохранность сухих
Докладніше