Держпродспоживслужба сподівається, що з прийняттям закон «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (№8450) в Україні буде сформована нова культура інформування громадян. На цьому наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час прес-конференції 25 липня.
Він нагадав, що наразі Верховна Рада підтримала законопроект за основу.
За словами Володимира Лапи, норми чинного законодавства сформували певне ставлення до споживача. Наприклад, маркування на етикетку наноситься такими дрібними літерами, що навіть людині з гострим зором важко розгледіти склад продукту.
У цьому контексті важливим є прийняття згаданого закону – він змінює підхід до надання інформації про харчовий продукт. Зокрема, містить вимоги щодо виділення алергенів, збільшення шрифту на етикетці, зазначення країни чи місця походження харчового продукту, інформуванню про замороження чи розмороження продукту, перелік усіх інгредієнтів, надання інформації про поживну цінність.
«Таким чином у цій частині законодавство України буде приведено у відповідність до норм законодавства ЄС, а також підвищить рівень поваги до споживача», - зазначив Голова Держпродспоживслужби.
//www.consumer.gov.ua