Європейські ресторани McDonald’s і інші фастфуди, які в своєму меню пропонують картоплю фрі, постраждали від низького врожаю цієї культури в результаті засухи в Північній Європі, повідомляє Agroday з посиланням на Potatopro.
Для виготовлення фрі використовується зазвичай велика картопля, а нинішній урожай дав дрібніший. Багато мереж швидкого харчування змушені коригувати свої технології.
«Якщо картопля не відповідає нашим вимогам — це важливо для налаштувань обладнання в наших ресторанних кухнях, яке вимірює, подрібнює і обсмажує картоплю», — зазначає Юніс Коеккойк, mcdonald’s Netherlands.
Зазвичай Mcdonald’s працює з певними постачальниками, які вирощують спеціальну картоплю для мережі, проте від неврожаю постраждали вони усі, отже у компанії немає іншого шляху, окрім як використовувати більш дрібну картоплю.
"Це не означає, що наші порції тепер складатимуться з меншої кількості грамів, просто довжина шматочків буде меншою”, — підсумовує Коеккойк.