Найбільше фальсифікату - серед харчових продуктів є в молочній продукції. Про це повідомила в ефірі програми «Київ Live» телеканалу «Київ» член правління громадської організації «Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів «Споживча довіра», головний редактор журналу «Споживча довіра» Олена Кулікова, передає Agropolit.com.
Лідером підробок, за її словами, є вершкове масло. Також часто підробляють сметану та згущене молоко. Крім того, експертка зазначила, що фальсифікації піддаються й сири.
Вона наголосила, що однією з причин того, що фальсифікують найчастіше молочну продукцію, є проблеми в країні з молоком.
Є статистика Асоціації молочників щодо кількості молока, яке виробляється в Україні. І ця кількість зовсім не відповідає тим обсягам молочної продукції, яку з неї виробляють, – пояснила Олена Кулікова.