Аграрний тиждень. Україна
» » Більше 20% молочної продукції в Україні фальсифіковано
» » Більше 20% молочної продукції в Україні фальсифіковано

    Більше 20% молочної продукції в Україні фальсифіковано


    В Україні 20-25% молочної продукції фальсифікується за допомогою рослинних жирів, причому найчастіше не великими, а дрібними виробниками, зазначає керівник Центру експертиз "Тест” Валентин Безрукий.

    "Фальсифікація на рівні 20-25% стосується молочної продукції. Від виду молочної продукції залежить дуже багато чого. Якщо говорити про молоко, тут рівень фальсифікації нижчий, але дуже великий відсоток – більш як 25% - у згущеного молока. А, наприклад, вершкове масло, за нашими дослідженнями, чітко потрапляє в категорію фальсифікації — 20-25%”, - повідомив Безрукий, представляючи результати дослідження молочного ринку України, проведеного центром.

    За словами експерта, найчастіше молочну продукцію в Україні фальсифікують дрібні виробники, які розраховують, що їхній товар не перевірятимуть експерти і державні органи.

    "Наша статистика показує, що великі виробники не попадаються на фальсифікації. А дрібні виробники розраховують на те, що їх мало, вони виробляють невелику кількість, тому їх не зловлять”, - зазначив керівник центру.

    Він також повідомив, що центр експертиз "Тест” провів дослідження українського ринку молока і результати більш ніж оптимістичні, оскільки у чотирьох виробників і шести торгових марок не було виявлено якихось якісних відхилень.

    "Результати нашого дослідження позитивні. Зауважень до виробників не було”, - наголосив Безрукий.

    За його словами, в експертизі взяли участь найбільші виробники молочної продукції, зокрема "Мілкіленд-Україна”, "Данон”, "Вімм-Білль-Данн” і "Лакталіс-Україна”.

    Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, виробництво молока в Україні в 2013 році збільшилося на 4%, вершкового масла – на 5,2%, свіжого неферментованого сиру – на 5,5%, а жирних сирів – скоротилося на 1,5%. Обсяг виробництва спредів торік знизився на 0,8% порівняно з 2012 роком, а йогуртів – збільшився на 6,5%.

    УНІАН





    Схожі новини
  • Зовнішньоторговельне сальдо молочної продукції скоротилось на 14%
  • Молочна галузь помалу розвивається
  • Виробництво молока в Україні за 4 місяці 2013 зросло на 2,7%
  • В Україні запустили інформаційно-освітній проект «3 молочні продукти в день»
  • РФ зняла заборону на постачання молочної продукції одного з українських підприємств

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Більше 20% молочної продукції в Україні фальсифіковано


В Україні 20-25% молочної продукції фальсифікується за допомогою рослинних жирів, причому найчастіше не великими, а дрібними виробниками, зазначає керівник Центру експертиз "Тест” Валентин Безрукий.

"Фальсифікація на рівні 20-25% стосується молочної продукції. Від виду молочної продукції залежить дуже багато чого. Якщо говорити про молоко, тут рівень фальсифікації нижчий, але дуже великий відсоток – більш як 25% - у згущеного молока. А, наприклад, вершкове масло, за нашими дослідженнями, чітко потрапляє в категорію фальсифікації — 20-25%”, - повідомив Безрукий, представляючи результати дослідження молочного ринку України, проведеного центром.

За словами експерта, найчастіше молочну продукцію в Україні фальсифікують дрібні виробники, які розраховують, що їхній товар не перевірятимуть експерти і державні органи.

"Наша статистика показує, що великі виробники не попадаються на фальсифікації. А дрібні виробники розраховують на те, що їх мало, вони виробляють невелику кількість, тому їх не зловлять”, - зазначив керівник центру.

Він також повідомив, що центр експертиз "Тест” провів дослідження українського ринку молока і результати більш ніж оптимістичні, оскільки у чотирьох виробників і шести торгових марок не було виявлено якихось якісних відхилень.

"Результати нашого дослідження позитивні. Зауважень до виробників не було”, - наголосив Безрукий.

За його словами, в експертизі взяли участь найбільші виробники молочної продукції, зокрема "Мілкіленд-Україна”, "Данон”, "Вімм-Білль-Данн” і "Лакталіс-Україна”.

Як повідомляв УНІАН, за даними Держстату, виробництво молока в Україні в 2013 році збільшилося на 4%, вершкового масла – на 5,2%, свіжого неферментованого сиру – на 5,5%, а жирних сирів – скоротилося на 1,5%. Обсяг виробництва спредів торік знизився на 0,8% порівняно з 2012 роком, а йогуртів – збільшився на 6,5%.

УНІАН





Схожі новини
  • Зовнішньоторговельне сальдо молочної продукції скоротилось на 14%
  • Молочна галузь помалу розвивається
  • Виробництво молока в Україні за 4 місяці 2013 зросло на 2,7%
  • В Україні запустили інформаційно-освітній проект «3 молочні продукти в день»
  • РФ зняла заборону на постачання молочної продукції одного з українських підприємств

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.