У другій половині жовтня верхня та нижня межі діапазону закупівельних цін понизилися на 1 грн/кг у порівнянні з попереднім тижнем, що відгукнулося відповідним рухом середньоринкового показника до 46,5 грн/кг. Більшість виробників розраховували, що відповідні ціни залишаться актуальними і протягом третьої декади жовтня. Проте м'ясопереробники очікували на подальше пониження цін закупівлі, вважаючи, що нижній їх рівень може опуститися до «бар'єрної» цінової позначки — до 44 грн/кг.
Цьоготижневе опитування м’ясопереробників вказало на те, що їх прогнози були досить точними. Так, більшість партій цього тижня закуповували по 44-46 грн/кг. Представники м’ясопереробної галузі одноголосно відзначають скорочення обсягів збуту через сезонне послаблення споживчої активності та підготовку населення до опалювального сезону. Хоча частина з них зауважує перевищення пропозиції свинини над попитом, цей профіцит не є значним. З іншого боку, оператори звертають увагу на посиленіший тиск на ціни з боку торгівельних мереж. Тому не виключають можливості подальшого зниження максимальної цінової позначки до 45 грн/кг. Водночас, окремі закупівельники висловлюють очікування на стабілізацію у першій половині листопада, що на їх думку, передуватиме традиційному пожвавленню торгівлі у кінці осені.