За свідченнями м’ясопереробників ціна на свиней живою вагою цього тижня дуже неоднорідна: частина операторів здійснювала заготівлю по 43-44 грн/кг, деякі працювали в межах 41-42 грн/кг, подекуди звучали й нижчі цінові пропозиції. Водночас, закупівельники зазначають, що пропозиція свиней достатня, проте середня жива вага тварин, що надходять на забій збільшилась щонайменше на 5-7 кг та досить часто перевищує 120 кг. Ситуацію зі збутом оператори ринку описують як досить мляву: формування запасів та заготівля сировини для виробництва м'ясних делікатесів до зимових свят відбулася без ажіотажу та жодним чином на відзначилася на ціні закупівлі. При цьому, попит з боку кінцевого споживача слабкий, що пояснюється низькою платоспроможністю населення, яку найбільше пов'язують з приходом опалювального сезону.
М'ясопереробники одностайно заявляють, що поточна ситуація на ринку живця не відповідає традиційній поведінці цін на ринку живця у такий період. Тому прогнозувати ситуацію на подальшу перспективу досить важко. З іншого боку, наявність імпортної сировини (переважно свинини в елементах) на ринку, стриманість купівельної активності споживачів та зміна стратегії м'ясопереробників щодо формування запасів тисне на внутрішню ціну. Крім цього, вища середня забійна вага (та як наслідок гірший вихід м'яса з туші), на думку закупівельників, промовисто вказує на те, що нестачі свинини у найближчі пару тижнів не буде.
З огляду на таку ситуацію, представники Асоціації м'ясопереробної галузі очікують, що наступного тижня діапазон закупівельних цін консалідується на рівні 41-42 грн/кг.