Аграрний тиждень. Україна
» » Стан ринку живця у другій половині листопада
» » Стан ринку живця у другій половині листопада

    Стан ринку живця у другій половині листопада


     

    Стан ринку живця у другій половині листопада  У другій половині листопада на ринку живця спостерігається досить протирічлива ситуація. З одного боку, з огляду на наближення зимових свят оператори очікували якщо не на зростання цін, то на їх укріплення на досягнутому рівні. З іншого боку, передумов для здороження свинини в закупівлі на разі не вбачають, а ціна в свою чергу продовжує рух у бік пониження. Так, за підсумками моніторингу цін, який проводить Асоціація «Свинарі України», цього тижня середньоринкова позначка опустилася до 42,3 грн/кг, послабившись майже на 2% у порівнянні з попереднім.

     

    За свідченнями м’ясопереробників ціна на свиней живою вагою цього тижня дуже неоднорідна: частина операторів здійснювала заготівлю по 43-44 грн/кг, деякі працювали в межах 41-42 грн/кг, подекуди звучали й нижчі цінові пропозиції. Водночас, закупівельники зазначають, що пропозиція свиней достатня, проте середня жива вага тварин, що надходять на забій збільшилась щонайменше на 5-7 кг та досить часто перевищує 120 кг. Ситуацію зі збутом оператори ринку описують як досить мляву: формування запасів та заготівля сировини для виробництва м'ясних делікатесів до зимових свят відбулася без ажіотажу та жодним чином на відзначилася на ціні закупівлі. При цьому, попит з боку кінцевого споживача слабкий, що пояснюється низькою платоспроможністю населення, яку найбільше пов'язують з приходом опалювального сезону.

    М'ясопереробники одностайно заявляють, що поточна ситуація на ринку живця не відповідає традиційній поведінці цін на ринку живця у такий період. Тому прогнозувати ситуацію на подальшу перспективу досить важко. З іншого боку, наявність імпортної сировини (переважно свинини в елементах) на ринку, стриманість купівельної активності споживачів та зміна стратегії м'ясопереробників щодо формування запасів тисне на внутрішню ціну. Крім цього, вища середня забійна вага (та як наслідок гірший вихід м'яса з туші), на думку закупівельників, промовисто вказує на те, що нестачі свинини у найближчі пару тижнів не буде.

    З огляду на таку ситуацію, представники Асоціації м'ясопереробної галузі очікують, що наступного тижня діапазон закупівельних цін консалідується на рівні 41-42 грн/кг.





    Схожі новини
  • На ринку живця стабільність не дає рівню «бар’єрних» цін опускатися нижче 44 грн/кг
  • На ринку живця завдяки попиту падають ціни
  • Темпи «просідання» цін на ринку живця уповільнюються
  • На ринку живця відмічено зростання цін
  • Ринок живця: післявеликодні очікування гравців ринку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Стан ринку живця у другій половині листопада


 

Стан ринку живця у другій половині листопада  У другій половині листопада на ринку живця спостерігається досить протирічлива ситуація. З одного боку, з огляду на наближення зимових свят оператори очікували якщо не на зростання цін, то на їх укріплення на досягнутому рівні. З іншого боку, передумов для здороження свинини в закупівлі на разі не вбачають, а ціна в свою чергу продовжує рух у бік пониження. Так, за підсумками моніторингу цін, який проводить Асоціація «Свинарі України», цього тижня середньоринкова позначка опустилася до 42,3 грн/кг, послабившись майже на 2% у порівнянні з попереднім.

 

За свідченнями м’ясопереробників ціна на свиней живою вагою цього тижня дуже неоднорідна: частина операторів здійснювала заготівлю по 43-44 грн/кг, деякі працювали в межах 41-42 грн/кг, подекуди звучали й нижчі цінові пропозиції. Водночас, закупівельники зазначають, що пропозиція свиней достатня, проте середня жива вага тварин, що надходять на забій збільшилась щонайменше на 5-7 кг та досить часто перевищує 120 кг. Ситуацію зі збутом оператори ринку описують як досить мляву: формування запасів та заготівля сировини для виробництва м'ясних делікатесів до зимових свят відбулася без ажіотажу та жодним чином на відзначилася на ціні закупівлі. При цьому, попит з боку кінцевого споживача слабкий, що пояснюється низькою платоспроможністю населення, яку найбільше пов'язують з приходом опалювального сезону.

М'ясопереробники одностайно заявляють, що поточна ситуація на ринку живця не відповідає традиційній поведінці цін на ринку живця у такий період. Тому прогнозувати ситуацію на подальшу перспективу досить важко. З іншого боку, наявність імпортної сировини (переважно свинини в елементах) на ринку, стриманість купівельної активності споживачів та зміна стратегії м'ясопереробників щодо формування запасів тисне на внутрішню ціну. Крім цього, вища середня забійна вага (та як наслідок гірший вихід м'яса з туші), на думку закупівельників, промовисто вказує на те, що нестачі свинини у найближчі пару тижнів не буде.

З огляду на таку ситуацію, представники Асоціації м'ясопереробної галузі очікують, що наступного тижня діапазон закупівельних цін консалідується на рівні 41-42 грн/кг.





Схожі новини
  • На ринку живця стабільність не дає рівню «бар’єрних» цін опускатися нижче 44 грн/кг
  • На ринку живця завдяки попиту падають ціни
  • Темпи «просідання» цін на ринку живця уповільнюються
  • На ринку живця відмічено зростання цін
  • Ринок живця: післявеликодні очікування гравців ринку

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.