За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, уточненими з урахуванням поголів’я тварин і птиці та виробництвом продукції на 1 листопада 2018 року, валова продукція тваринництва очікується на рівні 69,7 млрд грн. Хоча цей результат лише на 0,1% перевищить показники 2017 року, можна констатувати, що другий рік поспіль зберігатиметься тенденція сповільнення спаду обсягів виробництва продукції тваринництва, поінформував заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов.
За його словами, обсяги виробництва м’яса – продукції вирощування худоби і птиці – дещо перевищать показники 2017 року (+1,4%) і становитимуть 3251,8 тис. т.
Зберігатиметься тенденція збільшення (+5,4%) виробництва м’яса птиці – до 1672,6 тис. т.
Обсяги виробництва м’яса овець та кіз залишаться майже на минулорічному рівні (+0,4%) і становитимуть 27,5 тис. т.
Виробництво м’яса великої рогатої худоби зменшиться на 4,9% і становитиме 540,9 тис. т, а м’яса свиней – на 5,8% – до 974,6 тис. т.
Яєць прогнозується одержати 16 млрд шт., що на 3,2% перевищить торішні показники.
Обсяги виробництва молока зменшаться проти 2017 року на 2,1% і складуть 10067,3 тис. т.
Традиційно зменшиться виробництво вовни – до 1,9 тис. т, що на 4,8% менше, ніж минулого року.
Загалом у 2018 році спостерігається відновлення зростання виробництва окремих видів тваринницької продукції, підсумував Микола Пугачов.