Аграрний тиждень. Україна
» » Забезпечення населення безпечною продукцією є головною метою Держпродспоживслужби
» » Забезпечення населення безпечною продукцією є головною метою Держпродспоживслужби

Забезпечення населення безпечною продукцією є головною метою Держпродспоживслужби


Головна мета Держпродспоживслужби при здійсненні державного контролю – не збільшення періодичності контролю операторів ринку в сфері виробництва харчових продуктів, а забезпечення населення безпечними товарами, відзначив 14 грудня Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час круглого столу «Мораторій на перевірки бізнесу закінчується, що далі».

Захід був організований Державною регуляторною службою та у круглому столі взяла участь Голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.

Також були присутні представники Торгово-промислової палати,  громадськості.

Володимир Лапа відзначив, що для цього здійснення державного контролю в сфері виробництва харчових продуктів відбувається на основі ризико-орієнтованого підходу. Але, для виробників продуктів харчування найбільш високого ступеня ризику періодичність контролю складає раз на квартал – це зокрема стосується боєнь та підприємств із переробки продукції тваринного походження.

Також Володимир Лапа наголосив, що наразі планові перевірки в даній сфері проводяться на основі уніфікованої форми акту, а плани їх проведення оприлюднені для ознайомлення на сайті Держпродспоживслужби та Державної регуляторної служби України, але – без зазначення конкретної дати та здійснюються без попередження.

Учасники обговорили особливості здійснення контролю в різних сферах, права бізнесу та повноваження контролюючих органів при здійсненні заходів планового та позапланового державного контролю.

 
//www.consumer.gov.ua



Схожі новини
  • У 2018 році розширилася географія експортних поставок для українських продуктів птахівництва
  • Урядом визначено критерії та періодичність здійснення планових перевірок операторів ринку
  • Оператори харчової промисловості до кінця 2019 року мають впровадити систему НАССР
  • Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа 3 Збільшення фінансування протиепізоотичних заходів - це подвійна відповідальність Держпродспоживслужби, - Володимир Лапа
  • Для ефективного виконання нового закону про державний контроль необхідно ухвалити близько 40 підзаконних актів, – Володимир Лапа

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.