Аграрний тиждень. Україна
» » Незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні, їх продуктивність навпаки зросла
» » Незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні, їх продуктивність навпаки зросла

    Незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні, їх продуктивність навпаки зросла


     

    Незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні, їх продуктивність навпаки зрослаДеякі виробничі показники свинарства не продемонстрували відновлення, як наприклад динаміка поголів’я. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

     

    «Дійсно, окремі позиції залишилися дещо послабленими. Наприклад, обсяги вирощування поголів’я «просіли» на 1,8% проти 2017-го (475,8 тис. т. за підсумками одинадцяти місяців 2018-го). Таке скорочення показника пов'язане і зі зменшенням отриманого приплоду (6,26 тис. т живою масою проти 6,76 тис. т за січень-листопад 2017-го), і з чотиривідсотковим збільшенням падежу серед промислового поголів'я. Минулоріч через падіж с.-г. підприємства втратили 7,8 тис. т живої ваги свиней, а в 2018-му такі втрати зросли до 8,1 тис. т.», — коментують в Аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

    Разом з тим, експерти АСУ констатують, що незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні (-11% або 25 тис. голів), їх продуктивність навпаки зросла. Так, за 11 місяців року приплід поросят у розрахунку на 1 свиноматку склав майже 30 кг, проти минулорічних 28,8 кг за відповідний період.   

    Щодо реалізації на забій, її обсяги демонструють більше «відставання» від минулорічного показника, співставно з підсумками вирощування. «Менша пропозиція живця спричинила скорочення забою на 4,8% — до 445 тис. т живою масою. З іншого боку, зміна співвідношення вирощування та забою вказує, що обсяги пропозиції свиней забійної кондиції поступово відновлюватиметься», — додають аналітики.

     
    //pigua.info





    Схожі новини
  • М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
  • Обсяги вирощування свиней на с/г підприємствах скоротилися на 3,2%
  • Пропозиція живця: за сім місяців «під ніж» пішло 2,6 млн свиней
  • «Наростили»: в Україні побільшало свиней
  • Промислове виробництво свинини зменшилося на 1,6%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні, їх продуктивність навпаки зросла


 

Незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні, їх продуктивність навпаки зрослаДеякі виробничі показники свинарства не продемонстрували відновлення, як наприклад динаміка поголів’я. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

 

«Дійсно, окремі позиції залишилися дещо послабленими. Наприклад, обсяги вирощування поголів’я «просіли» на 1,8% проти 2017-го (475,8 тис. т. за підсумками одинадцяти місяців 2018-го). Таке скорочення показника пов'язане і зі зменшенням отриманого приплоду (6,26 тис. т живою масою проти 6,76 тис. т за січень-листопад 2017-го), і з чотиривідсотковим збільшенням падежу серед промислового поголів'я. Минулоріч через падіж с.-г. підприємства втратили 7,8 тис. т живої ваги свиней, а в 2018-му такі втрати зросли до 8,1 тис. т.», — коментують в Аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України».

Разом з тим, експерти АСУ констатують, що незважаючи на «просідання» кількості свиноматок в країні (-11% або 25 тис. голів), їх продуктивність навпаки зросла. Так, за 11 місяців року приплід поросят у розрахунку на 1 свиноматку склав майже 30 кг, проти минулорічних 28,8 кг за відповідний період.   

Щодо реалізації на забій, її обсяги демонструють більше «відставання» від минулорічного показника, співставно з підсумками вирощування. «Менша пропозиція живця спричинила скорочення забою на 4,8% — до 445 тис. т живою масою. З іншого боку, зміна співвідношення вирощування та забою вказує, що обсяги пропозиції свиней забійної кондиції поступово відновлюватиметься», — додають аналітики.

 
//pigua.info





Схожі новини
  • М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
  • Обсяги вирощування свиней на с/г підприємствах скоротилися на 3,2%
  • Пропозиція живця: за сім місяців «під ніж» пішло 2,6 млн свиней
  • «Наростили»: в Україні побільшало свиней
  • Промислове виробництво свинини зменшилося на 1,6%

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.