Аграрний тиждень. Україна
АТУ»Новини»М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини
АТУ»Новини»М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини

    М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини


     

    М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свининиЗа десять місяців року обсяги забою свиней «просіли» на 4%. Як наслідок, м’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

     

    За підсумками десяти місяців 2018-го промислові свиногосподарства реалізували на забій 3,8 млн свиней сукупною живою масою 403,6 тис. т (проти проти 4,04 млн голів живою масою 420,4 тис. т у 2017-му). Як наслідок надходження меншої кількості сировини, зменшилися й обсяги переробки — у січні-жовтні цього року випуск свіжої та охолодженої свинини склав 199 тис. т. Це на 1,6% менше обсягів виробництва цього виду м’яса за аналогічний період 2017-го.

    Як зауважують аналітики АСУ, меншу внутрішню пропозицію м’яса свиней переробники компенсували за рахунок імпортної охолодженої та мороженої сировини, імпорт якої у січні-листопаді склав 23,4 тис. т:

    «Хоча цьогорічні обсяги імпорту перевищують торішні, пропозиція свинини з-за кордону складає трохи більше десятої частини результатів роботи м’ясопереробної галузі за згаданий період».

    Крім того, за підрахунками експертів Асоціації, випуск сушеного, соленого та копченого м’яса свиней теж скоротився — 7,1 тис. т за 10 місяців 2018-го, проти 9,2 тис. т за аналогічний період 2017-го.

    Не дивлячись на скорочення обсягів виробництва (-11,2%) замороженого м’яса свиней у жовтні, його сукупний випуск за 10 місяців 2018-го навіть додав 6% до минулорічних результатів та склав 12,8 тис. т.

    «Такому приросту сприяло трикратне збільшення обсягів виробництва морожених лопаток, окостів та їх відрубів у вересні-жовтні відносно відповідних місяців минулого року. Ця активізація спричинила збільшення об’ємів запасів таких продуктів на складах, які на кінець жовтня перевищили 1 тис. т, що незначно «відстає» від місячних обсягів їх випуску. Залишки охолодженого м’яса свиней, навпаки, скоротилися майже вдвічі та лише на 0,4 тис. т перевищували запаси мороженої свинини», — коментуються в АСУ.





    Схожі новини
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Україна: Імпорт свинини посилився, експорт — навпаки
  • Переробка свинини нарощує обсяги
  • Сукупний річний імпорт м'ясної сировини може сягнути 30 тис. т, - прогноз
  • Зовнішня торгівля свининою

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини

04 грудень, Розділ Новини, переглядів 3 793

 

М’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свининиЗа десять місяців року обсяги забою свиней «просіли» на 4%. Як наслідок, м’ясопереробні підприємства скоротили випуск свіжої, охолодженої та мороженої свинини. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані ДССУ.

 

За підсумками десяти місяців 2018-го промислові свиногосподарства реалізували на забій 3,8 млн свиней сукупною живою масою 403,6 тис. т (проти проти 4,04 млн голів живою масою 420,4 тис. т у 2017-му). Як наслідок надходження меншої кількості сировини, зменшилися й обсяги переробки — у січні-жовтні цього року випуск свіжої та охолодженої свинини склав 199 тис. т. Це на 1,6% менше обсягів виробництва цього виду м’яса за аналогічний період 2017-го.

Як зауважують аналітики АСУ, меншу внутрішню пропозицію м’яса свиней переробники компенсували за рахунок імпортної охолодженої та мороженої сировини, імпорт якої у січні-листопаді склав 23,4 тис. т:

«Хоча цьогорічні обсяги імпорту перевищують торішні, пропозиція свинини з-за кордону складає трохи більше десятої частини результатів роботи м’ясопереробної галузі за згаданий період».

Крім того, за підрахунками експертів Асоціації, випуск сушеного, соленого та копченого м’яса свиней теж скоротився — 7,1 тис. т за 10 місяців 2018-го, проти 9,2 тис. т за аналогічний період 2017-го.

Не дивлячись на скорочення обсягів виробництва (-11,2%) замороженого м’яса свиней у жовтні, його сукупний випуск за 10 місяців 2018-го навіть додав 6% до минулорічних результатів та склав 12,8 тис. т.

«Такому приросту сприяло трикратне збільшення обсягів виробництва морожених лопаток, окостів та їх відрубів у вересні-жовтні відносно відповідних місяців минулого року. Ця активізація спричинила збільшення об’ємів запасів таких продуктів на складах, які на кінець жовтня перевищили 1 тис. т, що незначно «відстає» від місячних обсягів їх випуску. Залишки охолодженого м’яса свиней, навпаки, скоротилися майже вдвічі та лише на 0,4 тис. т перевищували запаси мороженої свинини», — коментуються в АСУ.





Схожі новини
  • За три квартали Україна переробила на 2,5% більше свинини ніж у 2015-му
  • Україна: Імпорт свинини посилився, експорт — навпаки
  • Переробка свинини нарощує обсяги
  • Сукупний річний імпорт м'ясної сировини може сягнути 30 тис. т, - прогноз
  • Зовнішня торгівля свининою

  • Додати комментар
    Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.