У січні-жовтні 2018 року в Україні зросло виробництво круп, повідомляє Pro-Consulting з посиланням на Державну службу статистики.
Виробництво вівсяної крупи збільшилося на 171,1% і склало 11,8 тис. т, а приріст виробництва гречаної крупи склав 14,7%. Всього українськими виробниками виготовлено 50,4 тис. т гречаної крупи.
У той же час знизилося виробництво пшоняної крупи (-41%), ячмінної (-20,3%) і кукурудзяної (-11,7%). За 2018 рік українські виробники виготовили 9,9 тис. т пшоняної і 10,6 тис. т ячмінної крупи, показники минулого року склали 16,7 тис. т і 13,3 тис. т відповідно.
Зростання показників по виробництву круп пов'язаний зі зміною переваг споживачів і невеликим зростанням доходів населення, внаслідок чого більш дорогі крупи стали більш затребувані, ніж дешевші. Другий фактор - це зростання посівних площ. Їх розміри зараз менші, ніж в 2013 р, але поступово наростають, - повідомляють аналітики Pro-Consulting.
Нагадаємо, що Україна з початку 2018/19 МР станом на 5 грудня 2018 р експортувала 19,05 млн т зернових, що на 1,61 млн т більше показника за аналогічний період минулого року.