Аграрний тиждень. Україна
» » Держпродспоживслужба спростувала інформацію щодо імпорту свиней з Польщі
» » Держпродспоживслужба спростувала інформацію щодо імпорту свиней з Польщі

    Держпродспоживслужба спростувала інформацію щодо імпорту свиней з Польщі


    Чутки, які нещодавно почали ширитися ринком, про поставки живих свиней забійних кондицій з Польщі до України спростували у Держпродспоживслужбі. Із запитом до відомства зверталася асоціація «Свинарі України», адже враховуючи, що Польща є АЧС-позитивною країною, інформація про імпорт викликала занепокоєння серед гравців ринку, повідомляє прес-служба об'єднання. Як підтвердив компетентний орган, живих відгодованих свиней для забою в Україні з Польщі не завозили. З іншого боку, такі торгові операції цілком можливі, оскільки: по-перше, ветеринарні сертифікати між країнами узгоджені, а по-друге, — Україна визнала польську регіоналізацію щодо АЧС. Але кожне господарство, яке бажає експортувати живих свиней, має пройти інспектування українською стороною — нашою ветеринарною службою. А підприємств, які пройшли такий аудит, у Польщі небагато. «Цікавість до завезення живця з’явилася, оскільки внутрішні ціни у Польщі на свиней відчутно поступаються цінам в Україні. Зокрема, у перший тиждень року у Польщі вони дорівнювали близько 30 грн/кг, тоді як вітчизняні котирування — 44 грн/кг. З іншого боку, представники м’ясопереробної галузі України відзначають, що імпортні операції часто несуть у собі ризики: в даному випадку, окрім валютних, пов’язаних із коливанням курсу гривні, можуть виникнути не тільки епізоотичні, а й логістичні та погодні ризики. На додачу до цього, необхідність інспектування ферми-постачальника може змусити заготівельника переглянути привабливість такої операції», — коментують в асоціації «Свинарі України». Довідка: Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. 
     





    Схожі новини
  • В Україну завозять польських свиней для забою?
  • Закупівельні ціни по ринку живця продовжують зростати
  • На продовольчих ринках у всіх регіонах України здійснять моніторинг «африканки»
  • Січень 2018: експорт свинини та живця «просів»
  • Ринок живця: три кроки назад, «стрибок» вперед

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.

Держпродспоживслужба спростувала інформацію щодо імпорту свиней з Польщі


Чутки, які нещодавно почали ширитися ринком, про поставки живих свиней забійних кондицій з Польщі до України спростували у Держпродспоживслужбі. Із запитом до відомства зверталася асоціація «Свинарі України», адже враховуючи, що Польща є АЧС-позитивною країною, інформація про імпорт викликала занепокоєння серед гравців ринку, повідомляє прес-служба об'єднання. Як підтвердив компетентний орган, живих відгодованих свиней для забою в Україні з Польщі не завозили. З іншого боку, такі торгові операції цілком можливі, оскільки: по-перше, ветеринарні сертифікати між країнами узгоджені, а по-друге, — Україна визнала польську регіоналізацію щодо АЧС. Але кожне господарство, яке бажає експортувати живих свиней, має пройти інспектування українською стороною — нашою ветеринарною службою. А підприємств, які пройшли такий аудит, у Польщі небагато. «Цікавість до завезення живця з’явилася, оскільки внутрішні ціни у Польщі на свиней відчутно поступаються цінам в Україні. Зокрема, у перший тиждень року у Польщі вони дорівнювали близько 30 грн/кг, тоді як вітчизняні котирування — 44 грн/кг. З іншого боку, представники м’ясопереробної галузі України відзначають, що імпортні операції часто несуть у собі ризики: в даному випадку, окрім валютних, пов’язаних із коливанням курсу гривні, можуть виникнути не тільки епізоотичні, а й логістичні та погодні ризики. На додачу до цього, необхідність інспектування ферми-постачальника може змусити заготівельника переглянути привабливість такої операції», — коментують в асоціації «Свинарі України». Довідка: Асоціація «Свинарі України» — неприбуткова, добровільна організація. Дата створення —14 липня 2011-го. Наразі АСУ об’єднує 38 господарств, які забезпечують 41% промислового виробництва свинини в Україні. Основною ціллю Асоціації є захист прав та інтересів підприємств у галузі свинарства, досягнення світових стандартів виробництва продукції завдяки впровадженню сучасних технологій. 
 
agravery.com





Схожі новини
  • В Україну завозять польських свиней для забою?
  • Закупівельні ціни по ринку живця продовжують зростати
  • На продовольчих ринках у всіх регіонах України здійснять моніторинг «африканки»
  • Січень 2018: експорт свинини та живця «просів»
  • Ринок живця: три кроки назад, «стрибок» вперед

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.