Про це розповів директор «Меринос-Захід» Дмитро Огньов, передає agrotimes.net.
Крім того, він зазначив, що, крім м’ясного вівчарства, господарство увійшло й у сегмент молочного.
Водночас «Меринос-Захід» займається консультуванням інших фермерів щодо залучення у вівчарство, з підбором і реалізацією проектів під ключ: будівництво ферми, підбір стада, вибір технології, виробництво й реалізація продукції.
За словами Дмитра Огньова, за їхньої допомоги вже відкрилися вісім господарств. Цього року «Меринос-Захід» будує ферми ще двом фермерам.
Для фермерів вони вже завезли близько 1,5 тис. голів овець. У 2019 році мають наміри імпортувати для них ще 1 тис. голів, таким чином забезпечивши вітчизняні господарства правильною генетикою.
«Гадаю через півроку-рік ми вже будемо впевнені в тому, що тієї генетики, що є в Україні, достатньо для того, аби продукувати стадо», – зазначив Дмитро Огньов.
Також він заявив про плани консолідувати всіх фермерів у галузі вівчарства – на базі асоціації чи свого господарства. Це необхідно для того, щоб консолідовано продавати свою продукцію, утримати ціну на ринку, пояснив Дмитро Огньов.
«На сьогодні існує проблема в тому, що закупівельними занижують ціну на м'ясо, і по суті знищують цілу галузь», – додав він.
Крім того, його господарство у кооперації з іншими фермерами розробляє новий бренд для збуту якісної баранини.
Сьогодні на трьох власних фермах «Меринос-Захід» утримує близько 3 тис. голів овець.
За словами Дмитра Огньова, більший акцент вони зараз роблять на вівчарство, хоча також консультують фермерів і в галузі козівництва, в тому числі щодо підбору стада, будівництва майданчиків. Так, минулого року для фермерів імпортували 500 кіз.
agravery.com