Про це повідомив глава Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко, передає ГолосUA.
За словами експерта, за останні роки вартість курячого м'яса в Україні практично зрівнялася з ціною на традиційно дорожчу свинину, перетинаючи восени минулого року позначку в 100 грн за кілограм.
За 2018 рік філе курятини подорожчало майже на 18% і коштує зараз 105 грн за кілограм в середньому по країні. Таким чином, за останній рік цей продукт найбільше подорожчав на ринку м'яса і м'ясних виробів.
«Філе курки потрапило в перелік продуктів, ціни на які моніторяться державою тільки з грудня 2017 року, тому статистика по ньому може бути надана в рік, на відміну від багатьох інших продуктів. Але курятина - єдиний вид м'яса, який статистика вважає двічі: тушку та філе. Це правильно, оскільки зростання різних видів відбувається різними темпами », - підкреслив аналітик.
Експерт зазначив, що різниця у вартості кілограма курятини між найдорожчим регіоном - Херсонщиною - і найдешевшим - Дніпропетровською областю - становить 14,6 грн. Найбільше зростання вартості делікатесного м'яса за минулий рік стався саме в Херсонській області, де ціна зросла на 23 гривні.
Нагадаємо, найближчим часом «Снігурівська птахофабрика» (Миколаївська обл.) відновить свою роботу.
agravery.com