Аграрний тиждень. Україна
» » Винороби Одещини об'єдналися в асоціацію
» » Винороби Одещини об'єдналися в асоціацію

Винороби Одещини об'єдналися в асоціацію


Про це повідомляє topor.od.ua.

Засновниками Асоціації, яка отримала назву «Придунайська Бессарабія», стали три виноробних підприємства Болградського району: ТОВ «Велес» (с. Криничне), ПП «Бостардо» (с. Кубей) і ТОВ «Винхол Оксамитне» (с. Оксамитне).

За словами засновників, організація займатиметься розвитком зони виноробства, а також реєстрацією географічних зазначень для вин, які вони виробляють. Планується, що першим стане вино з географічним зазначенням «Ялпуг».

Відзначимо, що використання географічних зазначень є важливим способом вказівки джерела походження товарів і послуг. Одна з цілей їх використання полягає в сприянні торгівлі шляхом інформування покупця про походження продуктів. Відповідно до законодавства України, суб'єктами права інтелектуальної власності на географічне зазначення є виробники товарів, асоціації споживачів, інші особи, визначені законом.

Нагадаємо,  в Раді рятуватимуть віскі від заборони.

 

agravery.com





Схожі новини
  • Назву «херсонський кавун» хочуть запатентувати
  • Розпочато реєстрацію першого українського продукту з географічним маркуванням – гуцульської овечої бриндзі
  • Новий Податковий кодекс України щодо використання сировини для виготовлення вин коньяків суперечить європейському законодавству
  • Україна може залишитися без Шампанського та Коньяку
  • Вітчизняні винороби захищатимуть права на імена

  • Додати комментар
    reload, if the code cannot be seen

    Забороняється використовувати не нормативну лексику, принижувати інших користувачів, розміщувати посилання на сторонні сайти, та додавати рекламу в коментарях.